Görüş Bildir

"Kimse teröristlere boyun eğmesin"

Siirt'in Baykan ilçesinde 2 yıl önce PKK'lı teröristlerin koyun vermediği için yaraladığı 8 çocuk babası çoban Mehmet Reşit Hazar, ayağından geçirdiği 7 ameliyata rağmen hayata tutunmaya çalışıyor.

Siirt'in Baykan ilçesinde koyunlarını gaspetmelerine müsaade etmediği için PKK'lıların yaraladığı 8 çocuk babası Mehmet Reşit Hazar (48), 2 yılda geçirdiği 7 ameliyata rağmen hayata tutunmaya çalışıyor.

Narlıyurt kırsalında 24 Temmuz 2016'da koyun otlatırken PKK'lıların koyunlarını gaspetmelerine engel olduğu için silahla ateş ederek ayağından yaraladığı Mehmet Reşit Hazar yaşadıklarını unutamıyor.

Çevrede silah sesini duyan köylülerin yardımıyla hastaneye götürüldüğünü dile getiren Hazar, 7 ameliyat geçirdiğini, vücudunda hala saldırının izlerini taşıdığını söyledi.

- "Allah'tan başka kimseden korkumuz yok"

Çoluk çocuk demeden Kürtleri katleden, vatana ve millete kasteden teröristlere verecekleri hiçbir şeylerinin olmadığını dile getiren Hazar, "Kimse teröristlere boyun eğmesin. 5 yakınımı şehit verdik. Bu zamana kadar teröristlerden korkmadıysak bundan sonra da korkmayız. Allah'tan başka kimseden korkumuz yok. İyi ki devletimiz var, Allah devletimizden razı olsun." diye konuştu.

Hazar, örgüt üyelerinden korkmadığını böyle bir olayla karşılaşması halinde yine aynı tavrı göstereceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi