'KİTAP KURDU' MAHKUMLAR

Malatya'da, ''Cezaevi Okuyor'' kampanyası kapsamında, en fazla kitap okuyan mahkumlar, altın, ayakkabı ve kitapla ödüllendirildi.

'KİTAP KURDU' MAHKUMLAR

MALATYA- Malatya’da kitap kurdu mahkumlara ödül verildi. E Tipi Kapalı Cezaevi'nde gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Vali Vasip Şahin, kampanyaya katılımın çok yüksek olduğunu söyledi. Mahkumların okuduğu kitap sayısını duyunca çok şaşırdığını ifade eden Şahin, ''271 mahkum bu 4 aylık periyotta kampanyaya katılmış. Toplamda bin 124 kitap okunmuş. Aslında baktığımızda 4 ayda kişi başına düşen kitap sayısı 4'tür'' dedi.

İLK 3’E GİRENLERE!

 

Toplam 389 bin sayfa okunduğunu belirten Şahin, ''Ama en takdire şayanı birinci olan arkadaşımız 32 bin 700 sayfa okumuş. Yani İlk üçe giren mahkumların her biri günde ortalama bir kitap okudu. Bu, Türkiye ortalamasının çok üstünde'' diye konuştu.

Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın da beyni yorumlamaya ve analiz etmeye sevk eden okumanın önemine dikkati çekerek, şunları kaydetti:''Bilindiği gibi ülke olarak az okuyan bir toplumuz. Bu nedenle bu tip etkinlikleri ve olumlu sonuçlarını cezaevlerinde görmek insanı bir başka mutlu ediyor. Bilgiye ulaşmanın pek çok yolu vardır. Konferans, seminer, televizyon gibi... Ancak en kalıcı olanı ve cezaevindekiler için en ulaşılabilir olanı beyni yorumlamaya ve analiz etmeye sevk eden okumaktır. Başarılı olabilmenin, düşülen hatalara yeniden düşmemenin en etkili yolu hiç şüphesiz okumaktır.''

ALTIN, AYAKKABI VE KİTAP SETİ

 

Konuşmaların ardından ilk üçe giren mahkumlara altın, spor ayakkabı ve kitap seti hediye edildi. İlk 10'a girenler de çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Törene, dereceye giren mahkumların aileleriyle AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut da katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz