Görüş Bildir

Kız çocukları için "STEM Kampları Projesi"

Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Sancar'ın desteğiyle, Türkiye'nin 7 ilinden ortaokul 6. sınıf öğrencisi 700 kız çocuğunun dahil olacağı eğitim projesinin Ardahan etabı başladı

Kız çocukları için

 "Prof. Aziz Sancar Kız Çocukları İçin Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik (STEM) Kampları" projesinin Ardahan etabı, düzenlenen panelle başladı.

Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar'ın adıyla düzenlenen, 7 ilden ortaokul 6. sınıf öğrencisi 700 kız çocuğunun dahil olacağı eğitim projesinin kentteki etabının açılış paneli, Ardahan Üniversitesi Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu'nda yapıldı.

Proje koordinatörü Gökhan Coşkun, panelde yaptığı konuşmada, projede, kız çocuklarının fen ve matematik yeteneklerinin geliştirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

"Kız öğrencilerinde bilim, matematik, mühendislik ve teknoloji eğitimine ilişkin bir merak ve bu merak duygusuyla yola çıkarak bir farkındalık yaratmak için Aziz Sancar ve ekibi olarak bu projeyi hazırladık." diyen Coşkun, şöyle devam etti:

"Buradaki temel amacımız, bir mucit, üstün yetenekli öğrenci ya da benzeri tanımlamalarla karşılaştığımız bir öğrenci ya da yetenek avcılığı değil. Tamamen öğrencilerimizin tamamında var olan merak duygusuna, uygun rol modeller üzerine dokunmak istiyoruz ve onlara 'Ben ne yapabilirim'i sordurmak istiyoruz. Ardahanlı kız çocuklarımızın da bu konuda bir farkındalık kazanmasını istiyoruz."

Projede Prof Dr. Sancar'ın hassasiyeti doğrultusunda, Türkiye'de kamuoyunda çok yer almayan, eğitim, ticaret, toplumsal ilişkiler açısından hakkettiği değeri görmediğine inandıkları şehirlere öncelik verdiklerini bildiren Coşkun, "Benim de memleketim Ardahan'ı da bu seviyede, bu ölçekte değerlendiriyoruz. Her ne kadar eğitim adına veriler olumsuz görülse de Ardahan Üniversitesi, bu şehrin kırılma noktası oldu. Biz istedik ki projede Doğu Anadolu'nun en uç noktası serhat şehri olsun." dedi.

Projenin ikinci gününde, öğrencilerle bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında uygulamalı etkinlikler düzenlenecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi