Görüş Bildir

Kızılkan toprağa verildi

Şirvan ilçesinde özel bir maden ocağında meydana gelen faciada enkaz altında kalarak yaşamını yitiren Diyarbakırlı Kızılkan'ın cenazesi Çinar ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kızılkan toprağa verildi

Siirt'in Şirvan ilçesinde özel bir maden ocağında meydana gelen faciada enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Savaş Kızılkan'ın cenazesi, memleketi Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde defnedildi.

Faciada enkaz altına kalarak yaşamını yitiren Kızılkan'ın cenazesi, Siirt Devlet Hastanesindeki otopsinin ardından ailesine teslim edildi.

6 AYLIK HAMİLE EŞİ

Evli, bir çocuk babası ve eşi 6 aylık hamile olan Kızılkan'ın cenazesi Çınar ilçesine bağlı Karababa köyüne getirilerek, burada kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında köy mezarlığında toprağa verildi.

Toprak altından 24 Kasım'da çıkarılan Mehmet Kasım Tari'nin de aynı köyde defnedildiği, Tari'nin Kızılkan'ın kız kardeşi ile evli olduğu öğrenildi.

Şirvan'da 17 Kasım'da meydana gelen maden faciasında bugüne kadar 10 işçinin cenazelerinin çıkarıldığı bölgede, toprak altındaki 6 işçi için AFAD koordinesinde arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi