Görüş Bildir

Klima denetimi

Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Diyarbakır’da, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, toplu taşıma araçlarında klima denetimi yaptı.

Klima denetimi

Merkez ilçelerde farklı duraklarda dört ekiple denetim yapan Zabıta Trafik Şubesi ekipleri, duraklara yanaşan toplu taşıma araçlarının klimalarını çalıştırıp çalıştırmadığını kontrol etti, araçlarda seyahat eden vatandaşların şikayetlerini dinledi, klimalarını çalıştırmayan araçlara ceza yazdı.

DENETİMLER SIKLAŞTIRILDI

Denetimlerle ilgili bilgi veren Zabıta Daire Başkanlığı Trafik Şube Müdürü Süleyman Çorak, havaların ısınması ve Ramazan ayı nedeniyle toplu taşıma araçlarında klima denetimlerine başlandığını söyledi. 20 gün önce tüm toplu taşıma kooperatiflerine gerekli ihtarın yapıldığını belirten Çorak, sıcakların mevsim normallerinin üstüne çıkması ve vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine denetimlerin sıklaştırıldığını kaydetti.

ZABITA MÜŞTERİ GİBİ BİNİP DENETİM YAPIYOR

Vatandaşların rahat bir şekilde ulaşım hizmetinden yararlanması için toplu taşıma araçlarının, klimanın yanı sıra temizlik ve güvenlik açısından da denetlendiğini söyleyen Çorak, 09.00-20.00 saatleri arasında klimasını çalıştırmayan araçlara cezai işlem uygulandığını ifade etti. Çorak, gün içerisinde sivil personellerin de müşteri gibi toplu taşıma araçlarına binip denetimler yaptığını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi