Görüş Bildir

Klima, hijyen ve güzergah denetimi

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte toplu taşıma araçlarına yönelik denetimlerini sıklaştıran Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, son iki ayda bin 783 toplu ulaşım aracını denetleyerek, klima çalıştırmayan, hijyen kurallarına ve güzergahlara uymayan 283 araca cezai işlem uyguladı.

Klima, hijyen ve güzergah denetimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Trafik Şube Müdürlüğü, klima çalıştırmayan, hijyen kurallarına ve güzergaha uymayan toplu taşıma araçlarını denetlemeyi sıklaştırdı. Kentin farklı noktalarında dört ekip ve 20 personelle yürütülen denetimler kapsamında, Diyarbakır Şehirlerarası Terminal İşletmeleri (DİŞTİ) mevkiinde uygulama yapan zabıta ekipleri, klimasını çalıştırmayan, hijyen kurallarına ve güzergâha uymayan toplu taşıma araçlarına cezai işlem uyguladı.

Trafik Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, haziran ayında 425 minibüs, 433 özel halk otobüsü denetlenerek, güzergaha uymayan ve klima çalıştırmayan 148 toplu taşıma aracına 220’şer lira para cezası yazıldı. Açıklamada, 21 Temmuz’a kadar ise 643 minibüs ve 282 özel halk otobüsü denetlendi, 135 araca cezai işlem uygulandı.

“Uyarı da yapıldı denetim de yapılıyor”

Denetimler hakkında bilgi veren Zabıta Daire Başkanlığı Trafik Şube Müdürü Süleyman Çorak, yaz mevsiminin başlamasıyla toplu taşıma araçlarını güzergah, hijyen ve klima çalıştırıp çalıştırılmadığı yönünden denetime tabii tuttuklarını söyledi. Sıcakların mevsim normalleri üzerinde seyretmesi sebebiyle ve vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine özellikle klima denetimlerini sıklaştırdıklarını belirten Çorak, “Yaz mevsimine girmeden dört minibüs ve halk otobüsü kooperatifine, gerekli yazışmaları yaparak, araçların klima onarımlarını yapmalarını ve klimaları olmayan araçların klima takması için gerekli bildirimde bulunduk” dedi.

Kent genelinde dört ekiple, 09.00-21.00 saatleri arasında yapılan denetimlerde 20 personelin görev aldığını ifade eden Çorak, ayrıca sivil denetim ekiplerinin normal vatandaş gibi araca binip kontrol yaptığını, mevzuatta uymayan araçları denetim ekiplerine bildirdiğini kaydetti. Çorak, “Denetim ekiplerimiz ilgili noktada araç tespitini yapıp gerekli cezai işlemlerimizi uyguluyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi