Kocaköy istişaresi!

Güzeloğlu, gençlerin Kocaköy'de spor sahası istediğini belirterek bugüne kadar ilçede yapılmayan diğer hizmetlerle birlikte açık ve kapalı olmak üzere spor sahaları yapacaklarını müjdeledi.

Kocaköy istişaresi!

İl Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, 'Diyarbakır'a Hizmet Yolunda Buluşmaları' kapsamında Kocaköy İlçesi'nde muhtar, esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek, istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Kocaköy İlçesi'ndeki  Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen buluşmada Vali Güzeloğlu, kanat önderleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

KOCAKÖY BULUŞMASI

Buluşmaya Güzeloğlu'nun yanı sıra Kocaköy Kaymakamı Yasin Yunak, Vali Yardımcısı ve DİSKİ Genel Müdür V. Dr. Ahmet Naci Helvacı, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, kamu kurum müdürleri, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu, Kulp İlçe protokolü, muhtarlar, kanat önderleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, esnaf ve vatandaşlar katıldı.

HİZMETİN EN GÜZELİ

Güzeloğlu, buradaki konuşmasına başlamadan önce ebediyete intikalinin 81. yıldönümü Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve vatan uğruna şehit düşen kahramanları andı.  Güzeloğlu, "Her toplantımızda altını çiziyoruz. Diyarbakır ve bütün ilçeleri, 17 bin kilometrekaresinde yaşayan her bir hemşerimiz her bir vatandaşımız her şeyin en güzelini ve en iyisini hak ediyor. Özellikle gençlerimiz, çocuklarımız şüphesiz ki artık çok daha iyi bir altyapıda çok daha gelişmiş ve kalkınmış bir şehir boyutunda yaşamak istiyor. Kocaköy de buna dahil. Ama bu istek arzu ve haklı talep ne yazık ki gerideki yaklaşık 40 yıllık bir ihanetin ve bölücü terör örgütü çizgisinin bu kentin önünü kapatmasıyla, bu kentin insanlarının beklentisini yok sayılmasıyla gerçekleşmedi. En temel altyapı hizmetleri dahil bir türlü hayata geçirilmedi. Hizmet yapmak isteyenin katkı yapmak isteyenin önü kesildi. Bir taşı taş üstüne koymak isteyenin şantiyesi basıldı, aracı yakıldı, kendisi tehdit edildi ve canlarına kast edildi. Millete hizmet için gönderilen kaynaklar millete değil ihanete, teröre, kandile ve şer şebekelerine aktarıldı. PKK denilen zihniyet ve onun ardındaki o sinsi zihniyet millete hizmet değil hıyaneti bugün değil onlarca yıldır yaptı" diye konuştu.

İLÇEYE MÜJDELER VERDİ

Güzeloğlu, konuşmasında gençlerin Kocaköy'de spor sahası istediğini belirterek bugüne kadar ilçede yapılmayan diğer hizmetlerle birlikte açık ve kapalı olmak üzere spor sahaları yapacaklarını müjdeledi. Konuşmanın ardından toplantıya katılan muhtarlar, esnaf ve vatandaşlar   Güzeloğlu'na sorun ve taleplerini iletti. Toplantıda sorunların çözümü için atılacak adımlar tartışıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz