Kocasinan Belediyesi cepten konumlu şikayet alacak

Kayseri'nin merkez Kocasinan ilçe Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yakın zamanda hayata geçirecekleri cep telefonu ve tabletlere uygun mobil uygulama ile hem vatandaş şikayetlerini anında konum bildirilmesi ile birlikte çözüme kavuşturacaklarını hem de belediye hizmetleri konusunda anında bilgi verileceğini söyledi.

Kocasinan Belediyesi cepten konumlu şikayet alacak

2015 yılında belediyenin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vermek amacıyla Belediye Meclis salonunda basın toplantısı düzenleyen Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, amaçlarının Kayseri’yi dünya ölçeğinde bir şehir yapmak olduğunu belirtti. Çözüm ve proje odaklı belediyecilik sloganı ile hizmet verdiklerini ifade eden Çolakbayrakdar, “Kayseri’yi, bilimde, sanatta, kültürde merkez haline getirmek istiyoruz. Bunun yanında Kadın Gelişim Merkezleri, Semt Konakları, spor ve yeşil alanları ile de kent insanının gelişimine ve sosyal hayatına katkı sağlamak istiyoruz. Bu çerçevede 2016 yılında da büyük yatırımları hayata geçirmeye devam edeceğiz. Şehrin sosyal hayatını renklendirecek projeleri de yapmayı sürdüreceğiz. Örneğin Kuşçu Mesire alanı bu yerlerden biri olacak. Özellikle o bölgede kısa sürece yetişecek, kısa sürede orayı büyük bir yeşil alan haline getirecek ağaç türlerini inceliyoruz. Bunları yaparken şehrin tarihi dokusunu da koruyup, tarihi değerlerimize sahip çıkacağız” dedi. 2016 yılında 100 bin metrekare yeni park alanını da Kocasinan İlçesi’ne kazandırmayı planladıklarını anlatan Çolakbayrakdar, temizlik konusunda da alınan yeni araçlarla güçlendiklerini ifade etti. Temizlik ekiplerinin 1 yıl içerisinde kentte yoğun şekilde çalışma yaptıklarını dile getiren Başkan Çolakbayrakdar, ekiplerin yönetiminde çöp araçlarının 1 yılda dünyanın etrafını 3 kez dolaşacak şekilde yol aldığını ve bölgenin temizliği için de personelin yoğun mesai yaptığını kaydetti. Belediyenin görevi olan hizmetlerin yanında sosyal belediyecilik konusunda da gayret gösterdiklerini belirten Çolakbayrakdar, bu çerçevede ihtiyaç sahibi olarak belirlenen 850 asker ailesine 1 yılda toplam 777 bin 600 TL yardımda bulunulduğunu söyledi.

Aynı zamanda çocuğu olan ailelere yeni doğan seti, nikah kıyanlara nikah seti, evlenenlere evlilik seti, TEOG sınavlarına girecek öğrencilere tam öğrenme seti ve ölen ancak durumu iyi olmayan vatandaşlar için de bir set hazırlayıp, ilçede yaşayan vatandaşlara verdiklerini belirten Çolakbayrakdar, “Vatandaşlarımıza belediye olarak bu tür unutamayacakları hediyeler ya da ihtiyaçlarını giderecek setlerde veriyoruz. Özellikle eğitime destek amacıyla öğrencilerimize verdiğimiz tam öğrenme seti, eğitime büyük katkı sağlıyor. Bu setle ilgili olarak okullarda yaptığımız bazı matematiksel ölçümlerde de başarının arttığını da gözlemledik” diye konuştu.

“KOCASİNAN BELEDİYESİ MOBİL UYGULAMASI YAKINDA CEPTE”

Belediye olarak çağın gereklerine uygun teknolojik altyapıyı da vatandaşın hizmetine sunduklarını ve sunmaya da devam edeceklerini dile getiren Çolakbayrakdar, özellikle tablet ve cep telefonlarına uygun mobil uygulamayı da yakın zamanda hayata geçireceklerini söyledi. Çolakbayrakdar, şöyle konuştu:

“Kocasinan Belediyesi artık teknolojinin de geldiği noktaya ayak uyduracak şekilde kendini yeniliyor. Bu kapsamda tabletlere, cep telefonlarına yüklenecek android programla da vatandaşın hemen yanı başında olacağız. Vatandaşımız, Kocasinan Belediyesi’nin, mobil uygulama programını telefonuna indirecek ve böylece belediyenin hizmetleri hakkında bilgi alıp, aynı zamanda konum bildirerek de karşılaştığı sorunu anında iletebilecek. Coğrafi Bilgi Sistemimizi, bu amaçla geliştirdik ve bu programın alt yapısı da tamamen belediyemiz bünyesinde gerçekleştirildi. Bu hizmet geçmişte belediyelerde olan ‘Beyaz Masa’ uygulamasının çağdaş hali. Sorunun çözümü için bu çerçevede belediye binamızda Çözüm Merkezimiz hizmet verecek. Vatandaşın mobil uygulama ile ilettiği sorun ve talepleri de dinleyecek, anında çözüme kavuşturacak.”

Kaynak: DHA