Konteyner kentte kış öncesi altyapı çalışmaları sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi depremzede vatandaşların barındığı Konteyner kentte kış öncesi altyapı hazırlıkları yapıyor.

Konteyner kentte kış öncesi altyapı çalışmaları sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, depremzedelerin barındığı Kayapınar ilçesindeki Konteyner kentte kış öncesi altyapı hazırlıkları yapıyor.


Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, depremzede ailelerin barınma alanı konteyner kentte sonbahar ve kış yağışlarında olumsuzluk yaşanmaması için çalışma yürütüyor.


DİSKİ ekipleri, konteyner kentte kanalizasyon hattında temizlik çalışması yaptı, yağmur suyu şebeke hattında son kontrolleri gerçekleştirdi.


Çalışmaları inceleyen DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, konteyner kentte altyapıda gerekli tüm tedbirleri aldıklarını aktardı. Tutşi,

“Ekiplerimiz, konteyner kentin altyapısını mümkün olabildiğince hızlı bir şekilde tamamlamış, içme suyuna erişimi sağlamak ve atıksu hatlarını faaliyete geçirebilmek için yoğun bir şekilde mücadele yürütmüştü. Bugün ise kışın bir olumsuzluğa karşı yağmur suyu katında ve kanalizasyon sistemlerini incelemede bulunuyoruz. Vatandaşların sorun yaşamaması için gerekli çalışmaları yaptık”

dedi.

Haber merkezi 

Kaynak: Diyarbakır Söz