Korkuluk böyle saplandı

Ağaçtan Düşen Çocuk, Bacağına Saplanan Korkuluk Demiri ile Hastaneye Götürüldü

Korkuluk böyle saplandı

Batman'da 11 yaşındaki Nurullah Özhan, arkadaşlarıyla çıktığı kiraz ağacından dalın kırılması sonucu bahçe korkuluk demirlerinin üzerine düştü. Nurullah, bacağına ok gibi saplanan korkuluk demirinin itfaiye ekipleri tarafından kesilmesinin ardından hastaneye götürüldü.

Kültür Mahallesi'nde arkadaşlarıyla birlikte komşularının kiraz ağacına çıkan Nurullah Özhan, üzerinde bulunduğu dalın kırılmasıyla bahçe korkuluk demirlerinin üzerine düştü. Demir çubuklardan biri Nurullah'ın sağ bacağına saplandı. Küçük çocuğun acı içinde bağırması üzerine çevrede bulunanlar 112 Acil Servis ve itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri demir korkulukları keserken, sağlık ekipleri de Nurullah Özhan'a ilk müdahaleyi yaptı. Yaklaşık 30 dakika süren çalışmanın ardından demir korkuluklar kesildi, Nurullah bacağına saplanan demirle birlikte Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

3 SAATLİK AMELİYAT

Hastanede Op.Dr. Mehmet Yavuz Başer tarafından yapılan yaklaşık 3 saat süren ameliyatla Nurullah Özhan'ın bacağına saplanan demir çıkarıldı. Dr. Başer, korkuluk ucunun diz kapağının altından zararsız bölgeden geçtiğini belirterek, "Korkuluğun bulunduğu nokta öyle hassas bir yerdeydi ki, her an Nurullah sakatlıkla karşı karşıya kalabilirdi. Üç saat süren ameliyat başarılı geçti. Bir süre tedavisi devam edecek. Nurullah ayağa kalktığında eskisi gibi yürüyecek, koşabilecek" dedi.

"SİREN SESLERİ DUYDUK"

İtfaiye ekipleri, doktor ve ameliyat ekibine teşekkür eden Nurullah'ın babası Davut Özhan, "Olaydan habersiz evde oturuyorduk. Ambulans ve itfaiye ekibinin siren seslerini duyunca sokağa çıktık, o görüntüyle adeta şok olduk. Yine de verilmiş bir sadakamız varmış. Nurullah ucuz atlattı. Eğer korkuluklar boşluğa değil de başka bölgeye isabet etseydi Nurullah sakatlanırdı" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz