Görüş Bildir

Korkunç infaz

VAN’ın Özalp İlçesi’nde, 50 yaşındaki 7 çocuk babası Ali İhsan Zengin, henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından kulağı kesilip, başına ateş edilerek öldürüldükten sonra köy yoluna atıldı.

Korkunç infaz

Olay,  saat 07.00 sıralarına köyünden ilçe merkezindeki işyerine giden bir vatandaşın yol kenarında cesedi görmesiyle ortaya çıktı. Gürpınar İlçesi’nin Elaçmaz Köyü ile Özalp’ın Bağrıaçık Köyü arasındaki yolun 3’üncü kilometresinde bir erkek cesedi olduğu ihbarını alan jandarma, olay yerine giderek inceleme yaptı. Yapılan incelemede cesedin sağ kulağının kesilerek 10 metre ileriye atıldığı ve kafasına tek kurşun sıkıldığı belirlendi. Jandarma ayrıca, kesilen kulak deliğine yerleştirilmiş bir de not buldu. Üzerinden herhangi bir kimlik çıkmayan kişinin kulağına yerleştirilen notta ne yazıldığı öğrenilemezken, cesedi alması için olay yerine Özalp Belediyesi’nden cenaze aracı istendi.

ŞOFÖRÜNÜN TEYZESİNİN OĞLU ÇIKTI

Gelen cenaze aracının şoförü Muharrem Şahin, öldürülen kişinin İran’la ticaret yapan teyzesinin oğlu Ali İhsan Zengin olduğunu görünce şoke oldu.

Saray İlçesi’nin Baltepe Köyü’nde oturan Ali İhsan Zengin’in cesedi ile kesilen kulağı cenaze aracına konularak, otopsi için Özalp Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Cenaze aracını yine teyzesinin oğlu Muharrem Şahin kullandı.

"HAİNLİKLE SUÇLADIKLARI İÇİN ÖLDÜRDÜLER"

Ali İhsan Zengin’in öldürüldüğünü öğrenerek yakınları olaya tepki gösterdi. Zengin’in oğlu olduğu belirtilen bir genç basın öldürüldüğü yerde sinir krizleri geçirerek, "Bizim düşmanımız çoktu. Bizi çekemeyenler vardı. Bizi tehdit ediyorlardı. Babama diyorlardı ’Sen karakola gidiyorsun ihbarcısın.’ Babamızı hainlikle suçladıkları için öldürdüler" diye feryat etti.

Ali İhsan Zengin’in cesedi, Özalp Devlet Hastanesi’nde yapılan ön otopsinin ardından genel otopsi için Van’a gönderildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi