Köyün yüzü güldü

Kayapınar İlçesi’ne bağlı Cumhuriyet Köyü, Kayapınar Belediyesi’ne görevlendirme yapılmasının ardından hizmetle tanıştı.

Köyün yüzü güldü

Kayapınar Belediyesi, köylere ve mahallelere yönelik hizmetlerini sıklaştırdı. Bugüne kadar hizmet görmeyen köylerden biri olan Cumhuriyet Mahallesi (Köyü), görevlendirme ile birlikte hizmet ile tanıştı. Kayapınar Belediye Başkanı Mustafa Kılıç’ın talimatı ile mahalle (Köy)’de 4 derslikli okul, taziye evi, kreş ve yol hizmetleri başlatıldı.

BAŞKAN KILIÇ’A COŞKULU KARŞILAMA

Başkan Kılıç, hizmetleri yerinde görmek için Cumhuriyet Köyü’nü ziyaret etti. Köy Muhtarı Ayhan Güldağı ve köylüler tarafından Türk Bayrakları ve coşku ile karşılanan Başkan Kılıç, köy meydanında köylü vatandaşlarla bir araya geldi. Köylülerin sorun ve sıkıntılarını dinleyen Başkan Kılıç, daha sonra belediye tarafından yapımına başlanan 4 Derslikli okul ve yas evi inşaatlarında incelemelerde bulundu.

Okul ziyaretinde çocukların sevgi seline maruz kalan Başkan Kılıç, bu sevgilerine karşılık olarak çocuklara oyuncaklar dağıttı. Oyuncakları alan miniklerin, mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

KILIÇ: “AYAKLARINA GİDECEĞİZ”

Kayapınar Belediye Başkanı Mustafa Kılıç, köylü vatandaşların ayaklarına geldiğini ifade ederek, “Köylü vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya geldik. Ne problemleri varsa çözeceğiz. Bizim işimiz halka hizmet etmek. Vatandaş ile iç içe olmak. Bu sıcak karşılamayı gördükten sonra da ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız. Yol ve su dâhil belediyenin bütün hizmetlerini buraya göndereceğiz. Yatırımlarımızı yapmaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın ne ihtiyacı varsa yerinde etkin bir şekilde karşılayacağız. Belediye bunun için var zaten.

“HEDEFİMİZ VATANDAŞIMIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMEKTİR”

Önemli olan vatandaşımıza hizmet etmek, onların yüzünün güldüğünü görmek. Bütün amacımız da budur. Ona göre de çalışıyoruz. Derslik ihtiyacına anında karşılık verdik. Taziye evi ihtiyacı vardı. Onun temelini attık. Onu yapıyoruz. Bazı talepleri vardı. Onları hız bir şekilde yerine getireceğiz”  diye konuştu.

“GÖREVLENDİRME İLE HİZMETLE TANIŞTIK”

Cumhuriyet Köyü Muhtarı Ayhan Güldağı ise, Köy olarak bugüne kadar belediye hizmetini görmediklerini belirterek, “Görevlendirme yapılmasının ardından köyümüz ve çevre köyler hizmet ile tanıştı. Yapılan hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Başkanımız Sayın Mustafa Kılıç, sağolsun verdiği sözü yerine getirdi. Belediye Başkanımızın yaptığı hizmetler hakkında çok olumlu düşüncelerimiz var” dedi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz