Görüş Bildir

Kredi kartı dolandırıcılarından selfie isteği

Konya’da ele geçirdikleri kredi kartı bilgilerini kullanarak düzenledikleri sahte kimlik belgeleriyle internet üzerindenalışverişle dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla 6 kişilik şebeke, sipariş verdikleri ürünü almak için geldikleri kargo şirketinde suçüstü yakalandı.

Kredi kartı dolandırıcılarından selfie isteği
Konya Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı kredi kartı kullanıcılarının,bilgileri dışında kartlaalış veriş yapıldığını ihbar etmesi üzerine harekete geçti. Polis, yaptığı incelemede mağdurların kart bilgilerinin,sahtebanka ve fatura ödeme web siteleri aracılığıyla bir şebeke tarafından ele geçirildiğini saptadı. Bunun üzerine araştırmayı derinleştiren polis, şebekeyi teknik ve fiziki takibe aldı.
Ele geçirdikleri kredi kartı bilgilerini kullanarak daha önceden düzenledikleri sahte kimlik belgeleriyle internet üzerinden sipariş verdikleri ürünü almak için kargo şirketine gelen M.Ş.D., R. B., M.D., İ. E, H.Ö ve S. B. polis tarafından geçençarşamba günü suç üstü yakalandı.
37 BİN KREDİ KARTI BİLGİSİ
Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada yaklaşık 37 bin kredi kartı bilgileri ve şifreleri, yaklaşık 44 kişiye ait sahte kimlik belgeleri, 2 ruhsatsız av tüfeği, sahte kimlik basımında kullanılan yüksek çözünülürlüklü yazıcı ve 2 sahte soğuk mühür ele geçirildi. Zanlıların banka ve fatura ödeme sitelerine ait çok sayıda sahte web sayfası oluşturduğu tespit edildi. Ayrıca zanlıların hazırladıkları sahte belgelerle siparişi verdiği ancak kargo şirketlerinden teslim almadığı 4televizyon,82 parça yemek takımı, 7 kombi, 1set üstü ocak, 1klima ve 1mikro dalga fırın bulunduğu belirlendi. Polis kimliği tespit edilen 2 şüphelininisearandığını bildirdi.
SELFİE İSTEĞİ
Poliste sorguları tamamlanan 6 şüpheli sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Hastaneye girerken basın mensuplarını karşısında gören bir zanlının ‘Selfie de çekiyor musunuz?’ diye sorması dikkat çekti. Sağlık kontrolünün ardından bir basın mensubunun zanlılar çıkarken ‘İsteğinizi kırmayalım’ diyerek cep telefonuyla fotoğraflarını çekmesi üzerinezanlılardan birigülerek ''Selfie de alıyor musunuz dedim. Harbiden çekiyormuşsunuz ha'' diye gülerek yanıt verdi.
Sağlık kontrolünün ardındandün adliye sevk edilen 6 şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi