Kronik Hastalara Nakit para desteği

Diyarbakır'da yardıma muhtaç kronik hastalara aylık 200 lira yardım yapılıyor.

Kronik Hastalara Nakit para desteği

DİYARBAKIR-Diyarbakır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), yeni bir uygulamayla yoksul kronik hastalara tedavi desteği amacıyla aylık 200 lira ödeme yapmaya başladı.

                    

Vali Mustafa Toprak engelli bireylere evde bakacak kişilere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca asgari ücret tutarında yardım yapıldığını anımsatarak, Diyarbakır'da 10 bin 150 kişiye evde bakım ücreti ödendiğini söyledi.

-Hastalık takibi yapmayana ödeme yok-

Toprak, bunun yanı sıra bazı kronik hastalıklarda hastalığın takibinin çok önemli olduğunu, ancak bu kapsamdaki yardıma muhtaç bazı hastaların, giderlerini karşılayamadıkları için tedavilerini devam ettiremediğini belirlediklerini söyledi.

Bu hastaların tedavilerini aksatmaması için Diyarbakır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yönetim kurulu olarak, para yardımı yapmayı kararlaştırdıklarını ifade eden Toprak, şöyle konuştu:

Kronik hastalara nakit para yardımı

"Bazı kronik hastalık türleri var ki o durumdaki yoksul hastalara daha fazla katkı sağlamak gerekiyor. Bunun için bu kapsamdaki yardıma muhtaç hastalara ayda 200 lira destek sunuyoruz. Bu kronik hastalıklar arasında çölyak, tüberküloz, SSPE ve böbrek yetmezliği de yer alıyor. Bu kaynağı biz hastalarımızın tedavisi için ödüyoruz. Bu tür kronik hastalıklarda hasta çok sık sağlık kuruluşuna gidiyor veya Ankara gibi başka illere sevk olabiliyor. İlave ilaç ve ihtiyaçları olabiliyor. Hem beslenmeyle ilgili hem de özel önem gerektiren alanları olabiliyor. Biz de yoksul olan kronik hastalarımıza katkı sunmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda Diyarbakır ili ve 4 merkez ilçe sınırları içerisinde tespitler üzerine ihtiyaç sahibi 122 hastaya 200 lira ek ödeme yapıyoruz. Bu parayı verirken en önemli unsurlardan biri süreğen hastalık olması ve süreğen hastalığın takibinin yapılmasıdır. Hastalık takibi yapılmıyorsa bu ilave parayı vermiyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler