Küçük kasap çok soğukkanlı!

BODRUM'da, Belediye'nin belirlediği kesim alanında zabıta ekipleri eşliğinde gerçekleştirilen kurbanlık kesimlerinde, 10 yaşındaki Nedim Bel de kasap babasına yardım ederken görüntülendi. Çocuğun kurban kesim işleminin her aşamasında soğukkanlılıkla çalışması dikkat çekti.

Küçük kasap çok soğukkanlı!

Bodrum İlçesi'nde selden etkilenenler, temizlik yapıp, selin oluşturduğu hasarı gidermeye çalışırken, selden etkilenmeyenler ise kurbanlıklarını kesme telaşına düştü. Sabah saatlerinden itibaren, Kurban Hizmetleri Komisyonu'nun belirlediği kesim yerlerinde Bodrum İlçe Müftülüğü görevlilerinin ve zabıta ekiplerinin denetiminde kesim işlemi kasaplar tarafından gerçekleştirildi. Bazı kesim noktalarında yapılan kesimleri çocukların da izlemesi dikkat çekerken, ilkokul 3'üncü sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Nedim Bel'in kasap babasına yardım etmesi görenleri şaşırttı.

BOŞ DURMADAN ÇALIŞTI

Bodrum'un Konacık Mahallesi'nde kurban kesimi için Aydın'dan kasap olan babası ile Bodrum'a gelen Nedim Bel, kurban kesimi yaparken babasına soğukkanlılıkla yardım etti. İki kasabın görev yaptığı kurban kesim yerinde Nedim, kesim çalışmalarının her aşamasında bulundu. Kesilen kurbanların kanı aktıktan sonra derisinin ayrılması için kurbanı hava ile şişiren Nedim Bel, kurban parçalara ayrılırken de askıdaki eti tutarak, kasap babasına yardım etti.

Aydın'ın Karpuzlu İlçesi'nden Bodrum'a kurban kesmek için gelen Kerim Bel, "Bizde baba mesleğidir. Ben de bu işi çocukluktan, babamın yanında öğrendim. Nedim de küçüklüğünden beri kurban kesimleri işinde benim yanımda geliyor. Okusa ne olacak? Türkiye'nin hali belli, okuyanlar işsiz. En azından meslek sahibi olsun" dedi. Kurban kesimlerinin komisyon tarafından belirlenen 12 noktada devam edeceği belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz