Kulp'ta Dolu Şoku

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 10 dakika süren dolu yağışının ardından meydana gelen toprak kayması bir evi kullanılamaz hale getirirken, bir ahırda da kısmı çökmelere neden oldu.

Kulp'ta Dolu Şoku

Kulp ilçesi Ağaçkurur köyü Hucuka mezrasında etkili olan dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yaklaşık 10 dakika süren dolu yağışı nedeniyle İhsan Fidan isimli vatandaşın evi, ahırı, bahçe ve tarlalarında büyük zarar oluştu. Dolunun ardından meydana gelen toprak kaymasında 7 nüfuslu Fidan ailesinin evi kullanılamaz hale gelirken, ağırda da kısmı çökmeler meydana geldi.

KULPTA DOLU ŞOKU

Dolu ve ardından meydana gelen toprak kayması yüzünden mağdur olan İhsan Fidan, ahırdaki hayvanlarını son anda heyelandan kurtarmayı başardığını söyledi. Fidan, "Sadece 10 dakika Yağan dolu hayatımızı kararttı. Yamaçtaki tüm toprak kayarak ev, ahır, bahçe ve tarlalarımıza doldu. Tek geçim kaynağım tarım ve hayvancılıktır. Dolu yağışının ardından meydana gelen toprak kayması ile arazimde tarım ve hayvancılık da yapılamaz hale geldi. Hayvanlarımın kaldığı ahırın bir kısmı çöktü, ikamet ettiğim ev kullanılmaz hale geldi. Evin içi adeta çamur deryasına döndü. Ne yapacağımı bilmiyorum" dedi.

Yetkililerden yardım beklediğini belirten Fidan, 10 dakikalık dolu yağışının ardından ailesi ile birlikte sokakta kaldığını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz