Kulpta neler yapıldı

Şimşek, Kulp ilçesine en iyi yatırımları yapmak için imkanları nispetinde çalıştıklarını söyledi.

Kulpta neler yapıldı

Diyarbakır'ın Kulp İlçe Kaymakamı Numan Tahir Şimşek, ilçede yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Göreve geldiği günden itibaren ilçede bir çok çalışma yaptıklarını belirten Kaymakam Şimşek, Kulp ilçesine en iyi yatırımları yapmak için imkanları nispetinde çalıştıklarını söyledi. İlçe merkezinde yapılan kapalı spor salonunun düzenlemesi yapıldıktan sonra Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü'ne devredeceğini kaydeden Şimşek, geçtiğimiz aylarda ihalesi yapılan 16 derslik Anadolu Lisesi için 200 yataklı yurt yapılacağını dile getirdi.

EĞİTİM VE ÖĞRETİME BÜYÜK DESTEK

İlçede yapılması planlanan 24 derslik İmam Hatip Lisesi için arazi temininin yapıldığını ve İmam Hatip Lisesi için de 200 yataklı yurt yapılacağını açıklayan Kaymakam Şimşek, "Bununla birlikte ilçede toplam 400 yataklı yurt yapacağız. Ayrıca Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü için yeni bir bina yapılması için çalışma başlatıldı. Arazi bulma konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Arazi bulduktan sonra inşaat çalışmaları başlatılacaktır. İlçede Meslek Yüksek Okulu için çalışmamız devam ediyor" dedi.

"HEYELANDAN EVSİZ KALAN VATANDAŞLARA EV YAPIYORUZ"

Geçtiğimiz yıllarda ilçeye bağlı köylerde meydana gelen heyelan nedeniyle evleri yıkılan vatandaşlar için konut yapılacağını da belirten Kaymakam Şimşek, ilk etapta 11 dairelik konut inşa edileceğini söyledi. Kaymakam Şimşek, "Geçtiğimiz yıllarda ilçemize bağlı köylerimizde meydana gelen heyelan nedeniyle evsiz kalan vatandaşlar için İl Afet ve Acil Durum yönetimi ile birlikte hazırladığımız rapor sonucunda kapalı spor salonu yanındaki arazide konut yapılmaya başlandı. İlk etapta Koçkar köyünde mağdur olan vatandaşlar için 11 dairelik konut yapıyoruz. Daha sonraki dönemlerde ise yine mağdur vatandaşlarımızın sorunlarını giderecek girişimlerimiz olacaktır" şeklinde konuştu.

Kulp ilçesine hizmet etmekten memnun olduğunu belirten Kaymakam Şimşek, devlet imkanları ile hayata geçirilen projelerin yanı sıra üzerinde çalışılan bir çok projenin daha olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler