Kültür gezisi

Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulübü, kültür ve turizm gezileri kapsamında Silvan ilçesindeki Hasuni Mağaraları ile Malabadi Köprüsünü gezdi.

Kültür gezisi

Geçtiğimiz hafta Karacadağ programı ile başlayan kültür ve turizm turları bu hafta Hasuni Mağaraları ve Malabadi Köprüsü gezileri ile devam etti. Bölgenin tarih bakımdan en önemli yerleşim yerlerinden olan Silvan ilçesindeki Hasuni Mağaraları ve Malabadi Köprüsünü gezen doğaseverler, burada yürüyüş yapıp bol bol fotoğraf çekme fırsatı buldu.

KÜLTÜR GEZİSİ ETKİNLİĞİ

Kültür gezileri ile ilgili bilgi veren Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulübü Başkanı Ali Alioğlu, tarihe tanıklık yapan Hasuni Mağaraları ve Malabadi Köprüsüne doğaseverlerle doğa yürüyüşü yaptıklarını söyledi. Alioğlu, "Amacımız doğa yürüyüşü yapıp fotoğraf kulübünden gelen arkadaşların bol resimle tarihi güzellikleri kalıcı haline getirmekti, bunu da başardığımıza inanıyorum. Bu tarz çalışmalarla hem doğa ve kültürel güzelliklerimizi insanlara sunacağız hem de hafta sonlarımızı etkili bir şekilde geçirip hareketli, temiz bir hava ile zaman geçireceğiz. Bisiklet kulübü olmamızın yanı sıra kültür gezileri de organize edip ses getirerek, sağlıklı bir yaşamı insanlara sunmaya çalışacağız" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz