Kur'an Nesli Platformu Gercüş'te 'Hayat Namazla Güzeldir' etkinliği düzenledi

Batman'ın Gercüş ilçesinde Kuran Nesli Platformunun düzenlediği 'Hayat Namazla Güzeldir' programda konuşan Gercüş Ulu Camii İmamı Mehmet Fatih Varol, çocuklara konuşmayı ve yürümeyi öğrettiğimiz gibi namazı da öğretmemiz gerektiğini söyledi.

Kur'an Nesli Platformu Gercüş'te 'Hayat Namazla Güzeldir' etkinliği düzenledi

İlçede 7-10 yaş arası çocuklara yönelik namaz bilincinin oluşması amacıyla 15 günlük namaz eğitimi verildi. Eğitim sayesinde onlarca çocuk namaz kılmayı öğrendi.

Namaz eğitimlerini başarıyla tamamlayan çocuklar için final programı yapıldı. Program öncesi ellerinde pankartlar taşıyarak ilçede yürüyüş yapan çocuklar, 'Hayat Namazla Güzeldir' sloganları attı.

Namaz etkinliği programında erkek çocuklar ilahiler söyleyip hadis-i şerif okudu. Kız çocuklar ise şiir okuyup ayet-i kerimeler paylaştı.

Etkinlik Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı ardından Gercüş Ulu Camii İmamı Mehmet Fatih Varol'un selamlama konuşmasıyla devam etti.

Varol konuşmasında, "Peygamber efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) bir hadislerinde bizleri şöyle müjdeliyor; 'Bir topluluk Allah'ı zikretmek üzere bir araya gelirse melekler onların etrafını sarar; Allah'ın rahmeti onları kaplar; üzerlerine sekînet iner ve Allah-u Teâlâ onları yanında bulunanlara över.'  Ey Allah'ın kendilerini yanında övdüğü kıymetli hazirun günümüz hastalıklarından en tehlikeli olanı hiç şüphesiz namazssızlıktır, secdesizliktir abdestsizliktir." dedi.

"ÇOCUKLARIMIZA KONUŞMAYI ÖĞRETTİĞİMİZ GİBİ YÜRÜMEYİ ÖĞRETTİĞİMİZ GİBİ NAMAZI DA ÖĞRETMELİYİZ"

Namazın önemine dikkat çeken Varol, "Peygamber efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) 'Kıyamet günü kişi namazın hesabını vermeden yerinden dahi kımıldayamayacak.' diyor. İşte bu yüzden namaz bizler için çok önemlidir. İşte bu yüzden çocuklarımıza konuşmayı öğrettiğimiz gibi yürümeyi öğrettiğimiz gibi namazı da öğretmeliyiz. Çünkü günde beş defa kılınan namaz henüz çocukken üzerinde durulmadığı zaman ileriki yaşlarda zorlanmalar oluyor. Allah muhafaza tembellikler oluşuyor. İşte bunun için bu yaşlarda öğrenmeleri ve kılmaya başlamaları önemlidir." şeklinde konuştu.

"AĞAÇ YAŞ İKEN EĞİLİR"

Peygamber efendimiz bir gün sahabelerine; 'Sizden birinin evinin önünde bir ırmak olsa o kişi her gün orada beş defa yıkanırsa onun üzerinde hiç kir kalır mı? Diye sordu. Sahabeler, 'Elbette kalmaz.' diye cevap verince Peygamber efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) işte günde beş vakit namaz kişinin örneği böyledir. Günahları aynı şekilde temizlenir. 'Maalesef kimisi için çocuklar sabah erkenden okula gitsin törenlere, yağmur, kar ve kış demeden katılsın. Hayvanların çobanı olsun, sabah erken çıksın tarlaya, bahçeye, çöle gitsin bir şey olmaz ama namaz kılma konusunda hassasiyet gösterenlere ne gerek var daha çocuktur diye düşünüyor. Madem öyledir neden Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) 'Çocuklarınız 7 yaşına geldiklerinde onlardan namaz kılmalarını isteyin.' buyuruyor. Bizler biliyoruz ki ağaç yaş iken eğilir bu nedenle daha çocukken daha gençken öğreniyor ve öğretiyoruz." diye konuştu.

Program namaz kılmayı öğrenen çocukların iki rekat nafile namazı kılmasıyla son buldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler