Görüş Bildir

Kur'an'a büyük yönelişin resmi

Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından düzenlenen yaz Kur’an kursları tüm Türkiye’de olduğu gibi Mardin’de de büyük ilgi görüyor. Bu yıl yaş sınırının kalkması ile birlikte 7'den 70'e herkes Kuran–ı Kerim öğrenmek için camilere koştu. Mardin’de 17 Haziran’da 780 cami ve kuran kursunda başlayan kurslara il genelinde 21 bin 662 kişi katıldı. Katılımcılardan 15 bininin erkek, 6 bin 662’sinin kız öğrenci olduğu ifade edildi.

Kur'an'a büyük yönelişin resmi

Mardin’de yaklaşık bin 600 kişinin görev yaptığı kurslarda personel yetersiz kalınca müftülük dışarıdan personel görevlendirme ile Kuran kursu öğreticisi görevlendirildi. 2009 yılında Türkiye’de 65 bin cami ve Kuran kurslarında 2 milyon öğrenci kurslara katılırken, 2012 yılında yaz kuran kurslarında yaş sınırının kalkması ile birlikte bu sayı Ağustos sonuna kadar 4 milyonu aşacağı tahmin ediliyor.

KURAN KURSLARINDA SPOR DA YAPIYORLAR

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor bakanlığı arasında imzalanan protokol anlaşması kapsamında Mardin’de Kuran kurslarına katılan öğrenciler Kuran Kerim dersleri ardından haftanın 5 gününde futbol, masa tenisi, batminto, judo, karate, güreş gibi değişik spor dallarında öğrenciler sportif aktiviteler düzenleniyor.

Mardin’de açılan kurslarda öğrenciler eğlenerek ve güzel vakit geçirerek Kuran-ı Kerim öğrettiklerini belirten Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Dursun, bu yıl yaş sınırının kalkması ile birlikte Kuran Kurslarında öğrenci patlaması yaşandığına dikkat çekti.

780 CAMİDE KUR'AN KURSU

Mardin genelinde açılan 780 cami ve Kuran kursuna kız ve erkek öğrenci olmak üzere 21 bin 662 kişi katıldığını belirten Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, "Bu kurslardan bin 600 kişi görev yapmaktadır. Şu anda sürekli öğrenci artışı yaşandığı için personel yetmeyince dışarıdan görevlendirme ile geçici personel görevlendiriyoruz. Yaş sınırı kalkması ile birlikte 7-70’e herkes camiye koştu. Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan protokol anlaşması kapsamında kursa katılan öğrenciler eğlenerek ve güzel vakit geçirerek kuran öğrenmelerini sağlıyoruz." dedi

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi