Kuran'ı Güzel Okuma Finali Kızıltepe'de Yapıldı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde düzenlenen Kur'an ı Kerim'i güzel okuma yarışmasının finalinde 10 ilin birincileri yarıştı.

Kuran'ı Güzel Okuma Finali Kızıltepe'de Yapıldı

Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasının finali Kızıltepe'de yapıldı. Kızıltepe ilçe müftülüğü ve İHL Der'in ev sahipliğinde yapılan yarışmada, 10 ilin birincisi yarıştı.

Din Öğretimi Genel Müdür Şube Müdürü Erkıral Balcı, İl müftüsü Dursun Ali Coşkun, Kızıltepe ilçe müftüsü Cahit Erhun, Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu diğer ilçe Müftüleri ve çok sayıda kurum idarecilerinin katıldığı programda, salon davet edilenlerle dolup taştı.

KUR'AN-I GÜZEL OKUMA

 

Selamlama konuşması için mikrofona davet edilen Din Öğretimi Şube Müdürü Erkıral Balcı, "Biz her zaman olduğu gibi yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'i daha fazla sahiplenmemiz ve hayatımıza yansıtmalıyız. Ki, kurtuluş ve huzur ancak bu şekilde oluşur ve yaygınlaşır" dedi.

Yarışmaya katılan 10 ilin İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Şanlıurfa İl birincisi Adil Dağ, Mardin il birincisi Rıdvan Öğüt, Siirt il birincisi Memduh Tokdemir, Hakkari İl birincisi Hicret Duman, Batman İl birincisi Muhammed Şalumlu, Mardin Kızıltepe ilçe birincisi Hikmet Acar, Şırnak Cizre ilçe birincisi Garip Tanrıverdi, Diyarbakır Bismil ilçe birincisi Tasin Akdemir, Bitlis il birincisi Enes Akgül, Van Özalp ilçe birincisi Oğuzhan Gümüşyay katıldı.

 

DİYARBAKIR İKİNCİ OLDU

12 jüri heyetinin gözetiminde yeteneklerini ortaya koyan Kur'an bülbüllerinden, Van Özalp ilçesinden Oğuzhan Gümüşyay birinci, Diyarbakır Bismil ilçesinden Mecit Çelik ve Batman ilinde Muhammed Şalumlu üçüncü seçildi. Yarışmada dereceye girenlere ödül olarak sırasıyla dizüstü bilgisayar, tam altın ve yarım altın verildi. Diğer yedi yarışmacıya çeyrek altın hediye edildi.

Program, davet edilen ilahi sanatçılarının seslendirdiği Kürtçe ve Türkçe ilahilerle son buldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler