Kurban pazarı hareketlendi!

Canlı hayvan pazarı, Kurban Bayram öncesi hareketlendi.

Kurban pazarı hareketlendi!

Türkiye’de canlı hayvan ihtiyacının büyük bölümünün karşılandığı Siverek hayvan pazarında kurban hareketliliği yaşanırken, pazar esnafı satışlardan memnun olduğunu dile getirdi. Fırat mahallesindeki pazara getirilen küçükbaş hayvanın kilosu 11-12 liraya satılırken, büyükbaş hayvanın kilosu ise 17-18 liraya alıcı buluyor. Yaklaşık 34 yıldır besicilik yapan Ramazan Çelik yaptığı açıklamada, bayrama az bir süre kala kurbanlık fiyatların bu yıl olağan seyrettiğini söyledi.

KURBANLIK PAZARI HAREKETLENDİ

Hayvan pazarında satışların iyi olduğunu ifade eden Çelik, “Biz birbirimizin değerini ve kıymetini bilirsek memleketimiz iyidir. Kurbanlık hayvan satışları da normal ile iyi arasında. Kurbanlık alırken havanın sağlıklı olmasına dikkat edilmeli. Hayvanın görünüşü parlak ve etli olmalı. Bir küçükbaş hayvan ortalama 600-700 lira civarındadır. İyi bir hayvan almak isteyenler bin lirayı gözden çıkarmalı. Tabi bu iş sevap işidir, insanın kendi gücüne bakar” diye konuştu. Çelik açıklamasında küpe sorunu yaşadıklarını da sözlerine ekledi.

FİYATLAR GEÇEN YILA GÖRE

Orhan Bayraktar adlı besici ise hayvan fiyatlarının düşmesi durumunda besicinin zarar edeceğini belirterek, “Esnaf şuan için satışlardan memnun durumda. Büyükbaş hayvanın kilosu 16,5 ila 17 lira arasında satılıyor. Büyükbaş ortalama 7-8 bin liraya denk geliyor. 7 hisseye bölersek Bin lira yâda daha altında ödeme yapar. Hayvan alırken etli ve dolgun olmasına dikkat edilmeli. Gözlerinde herhangi bir sorun olmamalı, fiziki durumu yerinde olmalı” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz