"Lice için yapılacak çok işimiz var"

Başak "Yaptığımız değerlendirmelerde üzülerek gördüm ki sevgili Liceli hemşehrilerim birçok kez dile getirdikleri halde en temel belediye hizmetlerini dahi alamamışlar. Yapılacak çok işimiz var. Tüm ekiplerimiz tespit ettiğimiz eksiklerin giderilmesi konusunda var gücüyle çalışmaya başladı"

İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır'ın Lice Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Sinan Başak, Licelilerin en temel belediye hizmetlerini dahi alamadıklarını belirterek, tüm ekiplerin eksiklerin giderilmesi konusunda var gücüyle çalışmaya başladığını söyledi.

Kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında yapılan görevlendirmenin ardından Başak'ın, ilçedeki vatandaşlara hak ettikleri belediye hizmetlerini sunmak için başlattığı çalışmalar sürüyor.

Başak'ın çevre düzenlemesi ve altyapı hizmetlerine hız verdiği ilçede bugüne kadar hiçbir düzenleme yapılmadığı için halkın faydalanamadığı, görüntü kirliliğine neden olan belediyeye ait arsaların yeşil alan, oyun parkı ve spor alanlarına dönüştürülmesi için çalışmalara başlandı.

OKULLARIN BAHÇESİ

İlçe merkezindeki okulların bahçelerine halı saha, basketbol ve voleybol sahaları yapılması için teknik çalışmalar yürütülüyor.

Başak, yaptığı açıklamada, bu hizmetlerle ilçe halkının güvenli, modern ve sağlıklı ortamlarda huzur içinde vakit geçirmelerini sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Hizmetlere ara vermeden, hız kesmeden devam edeceklerini belirten Başak, göreve geldiği ilk günden bu yana Lice halkının özlemle beklediği hizmetleri not aldıklarını ifade etti.

Başak, "Yaptığımız değerlendirmelerde üzülerek gördüm ki sevgili Liceli hemşehrilerim birçok kez dile getirdikleri halde en temel belediye hizmetlerini dahi alamamışlar. Yapılacak çok işimiz var. Tüm ekiplerimiz tespit ettiğimiz eksiklerin giderilmesi konusunda var gücüyle çalışmaya başladı. Başlattığımız bu çalışma özellikle Liceli kadın, genç ve çocukların talep ettiği çevre düzenlemesi, sosyal alan çalışmaları ve spor tesisi çalışmalarıdır." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz