Lice'de çatışma

DİYARBAKIR'ın Lice ilçesi kırsalında güvenlik güçlerince PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonda bir grup örgüt üyesiyle sıcak temas sağlandı. Çatışmada 5 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Lice'de çatışma

İl Jandarma Komutanlığı’nca PKK’ya yönelik Lice ilçesi kırsalında operasyon başlatıldı. Güvenlik güçleri, kırsalda bir grup terörist ile temas sağladı. Örgüt üyeleri, jandarmaların 'Teslim ol' çağrılarına ateş açarak, karşılık verdi. Çıkan çatışmada 5 militan etkisiz hale getirildi. Bölgedeki operasyon devam ediyor.

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI

İçişleri Bakanlığıın ise açıklamasında operasyonu gerçekleştiren Tabur Komutanlığı emrinde görevli olan Jandarma Uzman Çavuş İsmail Cesur'un, geçen yıl aynı bölgede ve aynı tarihte şehit olduğu bildirilirken, Şehit Jandarma Uzman Çavuş İsmail Cesur'un kanının yerde kalmadığı ifade edildi. Bölgedeki operasyonların sürdürüldüğü de kaydedildi.

KUZEY IRAK OPERASYONLARI

MİLLİ Savunma Bakanlığı, Irak kuzeyi Gara bölgesinde düzenlenen hava harekâtında, PKK tarafından kullanılan hedeflerin imha edildiğini açıkladı.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Irak kuzeyi Gara bölgesine düzenlenen hava harekâtı neticesinde, PKK bölücü terör örgütü tarafından silah mevzi, barınak, sığınak ve mühimmat deposu olarak kullanılan hedefler imha edildi" denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz