Lösemili Avukat için Çavuşoğlu ve Baykal devrede!

Frankurt'ta bulunan donör bürokratik engeller nedeniyle getirilemediği için ilik nakli olamayan lösemi hastası 40 yaşındaki avukat Mehmet Özgür Özkan için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile geçici TBMM Başkanı Deniz Baykal devreye girdi.

Lösemili Avukat için Çavuşoğlu ve Baykal devrede!


Yaklaşık iki yıl önce kan kanseri teşhisi konulan, Antalya Barosu'na bağlı,evli ve bir çocuk babası avukat Mehmet Özkan'ınavukat arkadaşları, Dünya İlik Bankası aracılığıyla Almanya'nın Frankfurt kentinde uygun bir donör bulunduğu, ancak bir ay içinde nakil yapılmazsa avukat Özkan'ın kaybedileceğini açıkladı.

DIŞİŞLERİ BAKANI DEVREDE

Bu çağrı sonrası birçok yetkili harekete geçti. Frankfurt İlik Bankası'ndan Çapa Tıp Fakültesi aracılığıyla gerçekleştirilecek ilik nakli için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu devreye girdi. Bakan Çavuşoğlu, sürecin hızlandırılması ve gerekli her türlü kolaylığın gösterilmesi yönünde bakanlık yetkililerine talimat verdi. Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Almanya'nın Frankfurt Türkiye Başkonsolosluğu, Frankfurt İlik Bankası ile temasa geçti.

AVUKAT ARKADAŞLARI ÇAĞRI YAPTI!

Özkan'ın avukat arkadaşlarının çağrısı üzerine geçici TBMM Başkanı Deniz Baykal, CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, İstanbul Baro Başkanlığı da Almanya'daki İlik Bankası yetkilileri ve başkonsolosluk yetkilileriyle işlemlerin hızlandırılması yönünde irtibata geçti. Yine uygun olduğu belirtilen iliğin hızlı bir şekilde Türkiye'ye getirilmesi için özel uçak, helikopter gibi birçok teklifin sunulduğu da öğrenildi. Frankfurt İlik Bankası'nda devam eden tetkiklerin kısa sürede sonuçlandırılması bekleniyor. (DHA)

Kaynak: Diyarbakır Söz