Görüş Bildir

Lösemiyi yendi, doğa fotoğraflarıyla hayata tutundu

19 yaşındayken yakalandığı ve yüzde 10 yaşama şansı verilen lösemiden ilik nakli yapılarak kurtulan Volkan Akgül, geçirdiği zor günleri hatırlamamak için kendini doğa fotoğraflarına adadı.

Lösemiyi yendi, doğa fotoğraflarıyla hayata tutundu

İstanbul'da yaşayan 32 yaşındaki Volkan Akgül'e 19 yaşındayken gittiği bir hastanede kronik Myeloid lösemi teşhisi konuldu. İstanbul'da 4 yıl süreyle tedavi gören ve hastalığı kontrol altına alınan Akgül, hayatını Elif Akgül ile birleştirdi.

Mutlu bir evlilik hayali kuran Volkan Akgül, evliliğin üçüncü gününde ateşlenince hastaneye kaldırıldı. Hastanede yapılan kontrollerde Akgül'ün hastalığının kronikten Akut Myeloid lösemiye dönüştüğü bildirildi. İstanbul'da gittiği 7-8 hastanedeki doktorların da ''Yaşama şansın yok'' dediği Akgül, son çare olarak bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Antalya'ya gelerek Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Kemik İliği Nakli Direktörü ve Avrupa Birliği İlik Nakli Müfettişi Prof. Dr. Yener Koç'a başvurdu.

Akgül'ü muayene eden Koç, yaşaması için tek çaresinin ilik nakli olduğunu ve ilik nakli olsa bile yaşama şansının yüzde 10 olduğunu belirtti. Koç'un tavsiyesi üzerine ilik nakli olmaya karar veren Akgül'e uygun ilik aranmaya başladı.

6 yaşındaki kardeşi hayat verdi

Yapılan tetkiklerde Akgül'ün 6 yaşındaki kardeşi İlayda Akgül'ün iliğinin uyumlu olduğu tespit edildi. Prof. Dr. Yener Koç başkanlığında gerçekleştirilen ameliyat ile minik İlayda'dan alınan ilik ağabeyine nakledildi. Başarılı geçen ameliyatın ardından Akgül, 4 yıl süren tedaviyle sağlığına kavuştu.

Prof. Dr. Yener Koç, gazetecilere yaptığı açıklamada yüzde 10 başarı şansı olmasına rağmen Volkan'ın yaşama bağlılığı ve azmi ile bu oranı yükselttiğini söyledi. Zor bir ilik nakli ameliyatı yaptıklarını anlatan Koç, ''Volkan, kemoterapinin yan etkileri, enfeksiyonlar gibi çeşitli etkileri yendi. Son 4 senedir hastalıksız olarak takip ediyoruz. İlik naklinden 3.5 sene sonra hastalık geri gelmediyse kişi tamamen iyileşmiş oluyor'' dedi.

İlik nakli sırasında yüzde 25 civarında ölüm riski olduğunu dile getiren Koç, ''İlk 100 günde yüzde 4 ölüm riski olurken, bu risk oranı Volkan'da yüzde 25 idi. Volkan bizi bile şaşırtan bir hızla iyileşti. İlk tanıştığında eşi hamileydi ve çocuğunu göremeyeceğini düşünüyordu. Şimdi kontrole gelirken çocuğunu da getiriyor. Bu bizi çok mutlu ediyor'' diye konuştu.

Volkan'ın en riskli durumda bile ilik nakli yapmanın güzel bir hikayeye dönüşebileceğinin en güzel örneği olduğunu kaydeden Koç, bu başarı hikayesinin diğer hastaların direncini ve moralini yükselttiğini dile getirdi.

''Fotoğraflar hayata tutunmamı sağladı''

Hastalığı atlattıktan sonra kendisini doğa fotoğrafçılığına adadığını ifade eden Volkan Akgül ise çok zor bir dönemden geçtiğini, bu süreçleri hatırlamamak için doğayla iç içe yaşamaya karar verdiğini kaydederek, bunun en iyi yolunun doğada fotoğraf çekmek olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin her yerinde doğa ve kuş fotoğrafları çektiğini dile getiren Akgül, bu fotoğraflarıyla Türkiye çapında çok sayıda ödül aldığının altını çizdi. Akgül, ''Doğada özgürce gezen kuşları çekerken lösemili çocukların fotoğraflara bakarken moral bulacağını düşündüm. Onların da özgürce gezebileceği günlerin geleceğine inanmalarını sağlamak istedim. Fotoğraflar hayata tutunmamı sağladı. Bu fotoğraflar sayesinde çok çabuk iyileştim'' diye konuştu.

Medical Park Antalya Hastanesi'nde çektiği fotoğraflardan oluşan sergi açan Akgül, sergiyi öğretmenlere hediye ettiğini belirtti.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi