Mahkumların yaptığı yat denize indirildi

GEMİ yapım ustası Cemal Eksikli'nin Antalya E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndaki 25 tutuklu ve hükümlü ile birlikte yaptığı 13.5 metre uzunluğundaki yat denize indirildi.

Mahkumların yaptığı yat denize indirildi

Antalya E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’nun eğitim, iyileştirme ve rehabilite çalışmaları kapsamında yürütülen faaliyetler çerçevesinde geçen yıl 7 metrelik tekne yapan mahkumlar bu kez de 13.5 metrelik lüks bir tekneyi daha tamamladı.

Cezaevi marangoz atölyesinde gemi yapım ustası hükümlü Cemal Eksikli ile birlikte 25 mahkumun çalışmaları sonrasında 15 ayda yapılan 13.5 metre uzunluk, 3.80 metre genişlik ve 197 hp gücünde, 225 bin liraya mal olan lüks yat, bu sabah Çelebi Marina’da düzenlenen törenle denize indirildi. Törene Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş, Cezaevi Müdürü Ergün Dinç, yatı alan Katkar firmasının sahibi Hakan Katı, yatın yapımında görev yapan bazı mahkumlar ile cezaevi infaz görevlileri katıldı.

Başsavcı Hüseyin Baş, hükümlülerin kuruma girişinden salıverilmelerine kadar geçen süre içeriside, bedensel ve zihinsel sağlıklarını sürdürmeleri veya bunlara yeniden kavuşmalarına yönelik gerekli önlemlerin alınması, suçluluk duygusundan arındırılmaları, kişisel ve toplumsal gelişimlerinin sağlanması için eğitim ve öğretim, sağlık, psiko-sosyal hizmetler ile meslek edindirme, bireyselleştirme ve toplum yaşamıyla uyuşmalarını sağlayacak programlar yapıldığını söyledi.

Başsavcı Baş, cezaevinin marangoz atölyesinde çalışan hükümlü ve tutukluların düşünce ve el emeği ürünü olan teknenin, onların cezalarını tamamlayıp cezaevi dışına çıktıktan sonra topluma uyum sağlamaları yönünde önemli ve başarılı bir çalışma olduğu kaydetti.

Cinayetten hükümlü olarak 6.5 yıl ceza aldığını ve bunun 2 yıl 7 ayını iyi halden dolayı açık cezaevinde tamamladığını belirten teknenin yapım ustası Cemal Eksikli, teknenin 15 ayda tamamlandığını söyledi. Cezaevi yönetiminin talebi üzerine ilk olarak 7 metrelik bir tekne yaptıklarını ardından işadamı Hakan Katı’nın talebi üzerine 13.5 metrelik ikinci tekneyi tamamladıklarını belirten Cemal Eksikli, kısa bir süre önce çıkan Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında serbest bırakıldığını ve Kaleiçi’nde kendisine ait tekneler ile çalışmaya devam ettiğini ekledi

DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz