Mardin ve Şırnak’ta operasyon: 32 gözaltı

Mardin ve Şırnak’ta güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonlarda 32 kişi gözaltına alındı.

Mardin ve Şırnak’ta operasyon: 32 gözaltı

Mardin’de terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması olan Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) ve YPS’ye şafak operasyonu düzenlendi. Operasyonda 11 kişi göz altına alındı.

 Edinilen bilgilere göre, Mardin’in Savur, Nusaybin, Artuklu, Dargeçit ve Kızıltepe’de ilçelerinde Mardin Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Mardin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından PKK terör örgütünün gençlik yapılanması DGH ve YPS üyelerine yönelik şafak operasyonu düzenlendi. Operasyonlarda 9 kişi ile terör örgütünü övücü yazıları duvarlara yazan 2 kişi suç üstü yakalandı. Zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Şırnak’ta ise terör örgütü PKK/KCK üyelerine yönelik gerçekleştirilen operasyonda 21 kişi gözaltına alındı.

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü, PKK/KCK terör örgütüyle mücadele kapsamında terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttüklerine dair teşhisler, el yapımı patlayıcı ve Molotof üzerinde parmak izi bulunan, sosyal medya üzerinden terör örgütünün propagandasını yapan, PKK/KCK terör örgütünün aparatı YPS içerisinde faaliyet yürüten şahıslara yönelik operasyon gerçekleştirildi. Merkez ve ilçelerde sabah saatlerinde gerçekleştirilen operasyonda 21 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Kaynak: Diyarbakır Söz