Mardinli Semanur’un İstiklal Marşı’nı okuma heyecanı

MARDİN’in merkez Artuklu İlçesi'ne bağlı Yalım Mahallesi’nde oturan 10 çocuklu ailenin 8 yaşındaki kızı Semanur Bakay'ın, İstiklal Marşı’nı en iyi okuma yarışmasındaki büyük çabası ilgi çekti.

Mardinli Semanur’un İstiklal Marşı’nı okuma heyecanı

Daha önce ‘Köy’ statüsünde olan Yalım Mahallesi’ndeki Yalım İlkokulu 2-B sınıfı öğrencisi Semanur Bakay, Mardin’de 12 Mart’taki İstiklal Marşı'nın kabulünün 95’inci yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘En İyi İstiklal Marşı’nı okuma Yarışması’na katılmak istedi. Annesi, 9 kardeşi ve cevizli sucuk imal ederek geçimlerini sağlayan babası ile birlikte oturdukları 12 kişilik evlerinde derslerini çalışan Semanur Bakay, İstiklal Marşı’nı en iyi okuyan öğrenci olabilmek amacıyla günlerce çalıştı. Bakay, büyük heyecan içerisinde İstiklal Marşı’nı sınıftaki arkadaşlarına okurken öğretmeni Atiye Kaya tarafından görüntülendi. İstiklal Marşı’nın tüm dizelerini ezbere okuyan, zaman zaman hareketleri ile coşarak heyecan içerisinde son bölümde diz çöken Semanur Bakay, katıldığı yarışmada ikinci oldu.
Sınıf öğretmeni Atiye Kaya, Semanur Bakay’ın derslerinde son derece başarılı olduğunu, yarışmayı kazanacağına çok inandığını ikinciliğe üzüldüğünü söyledi.


FOTOĞRAFLI

Kaynak: DHA