Mavi Marmara şehitlerine anma

Filistin'e insanı yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine İsrail askerleri tarafından düzenlenen kanlı baskında hayatını kaybedenlerin Diyarbakır'da düzenlenecek olan gece ile anılacağı belirtildi.

Mavi Marmara şehitlerine anma

Mavi Marmara baskınında hayatını kaybeden Diyarbakırlı Ali Haydar Bengi'nin ismini taşıyan Şehit Ali Haydar Bengi Derneği tarafından düzenlenen geceye tüm Diyarbakırlıların davetli olduğu bildirildi. Şehit Ali Haydar Bengi Derneği Başkanı Mehmet Seyde, amaçlarının şehitlerini unutmamak, İsrail'in vahşetini gündemde tutmak ve Gazze halkına uygulanan ambargonun kaldırılmasını sağlamak olduğunu söyledi.

ŞEHİTLERİ ANMA

Seyde, "27 Mayıs 2012 saat 19.30'da Kaplan Düğün ve Konferans Salonu'nda şehit Ali Haydar Bengi ve Marmara şehitlerini anma gecesi düzenleyeceğiz. Derneğimiz tarafından şehitlerin 2. şahadet yıl dönümünde düzenleyeceğimiz anma gecesine tüm Diyarbakırlı hemşehrilerimizi bekliyoruz" dedi.

ARAP BAHARININ BAŞLANGICI

Bengi’nin kayınbiraderi ve Şehit Ali Haydar Bengi Derneği Başkan Yardımcısı Muhammed Ensari, Mavi Marmara’nın Arap baharının da başlangıcı olduğuna inandıklarını söyledi Mavi Marmara baskınında hayatını kaybeden 4 çocuk babası Ali Haydar Bengi’nin evinde açıklamalarda bulunan Ensari, “Biz Mavi Marmara’nın Arap baharının da başlangıcı olduğu kanaatindeyiz. Arap dünyası gördü ki İslam davasında sadece Araplar yoktur, Kürtüyle, Türküyle, Çerkeziyle herkes vardır. Zaten 9 şehidimizin 7’sinin Kürt olması da çok fazla önemlidir. Biz Türkiyeliyiz ve bu 9 şehitten 7’si de Kürt’tür” diye konuştu.

 

‘HÜKÜMETE SİTEM ETTİ’

Ensari, Mavi Marmara baskınında devlet ve hükümetin aileleri sahiplendiğini ancak bir konuda hükümete karşı serzenişte bulunduklarını söyledi. Ensari, “Ailelerin çocukları babalarına karşı serzenişte bulunurlar. Bizim de hükümetimize karşı bir serzenişimiz var. İki yılı aşkın bir zamandır adli tıp raporları net olarak ifade edilmemiştir. Koskoca Türk istihbaratının gemide bulunan askerleri tespit etmemesi ve bunu sunmaması, bürokratik anlamda bazı engellerin çıkması bizi şahsen üzüyor. Ülkemiz ve hükümetimizden arzumuz bunu biraz daha ciddiye almasıdır. Zaten ciddiye alıyorlar ama bunu bize hissettirecek şekilde ciddiye almasını istiyoruz. Türkiye istihbaratı basite alınacak bir istihbarat değildir. Ama ne yazık ki bu güne kadar askerlerin tespiti söz konusu olmamıştır. Bu bizim hükümete serzenişimizdir, bu noktada hassas davranmalarını istirham ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz