Mekke'nin Fethi'nin 1382. yıl dönümü

Mekke'nin fethedilişinin 1382. yıl dönümü dolayısıyla Sakarya'da etkinlik düzenlendi.

Mekke'nin Fethi'nin 1382. yıl dönümü

Anadolu Gençlik Derneği'nce (AGD) Atatürk Spor Salonu'nda yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla düzenlenen etkinlikte Mekke'nin fethini anlatan kısa film gösterildi.

Küçük çocukların okuduğu şiirlerin ardından Sakarya Mübarek İlahi Grubu, çeşitli ilahiler seslendirdi.

Program, mehter takımının gösterisi ve Mekke'nin fethini anlatan konuşmalar, dualar ve umre çekilişiyle sona erdi.

AGD İl Başkan Yardımcısı Muhammed Öztopaloğlu, yaptığı açıklamada, yeni yılı dualarla karşılamanın son derece doğal olduğunu söyledi.

Öztopaloğlu, etkinlikte her yaştan insan bulunduğunu belirterek, ''Organizasyonumuzu her yıl düzenliyoruz. Bu salon bizim için küçük gelmeye başladı. Şehrimizin her noktasından insanlarımız buraya gelerek dualarımıza eşlik etti. Daha çok gençlerimiz ve hanım kardeşlerimiz burada ağırlıklı. Bu da bizi çok sevindiriyor. Hatta kucağında çocuklarıyla gelen aileleri görünce çok mutlu olduk'' şeklinde konuştu.

''Yeni yılı dualarla karşılamak çok güzel bir duygu'' diyen Öztopaloğlu, ''Bunu yaparken bir ayrıcalık hissetmiyoruz çünkü her Müslüman'ın görevidir bu. Müslüman olan herkesin bunu yapması gerekir. Bu organizasyonu yaparak gurur duyuyoruz ama kendimizi asla ayrıcalıklı hissetmiyoruz. Böyle yapmamız gereken zaten'' ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler