Melek umut oldu

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, geçen Aralık ayında okul yolunda kara saplanan minibüslerinin kurtarılmasını beklerken kabansız ve ayaklarındaki terlikli fotoğrafla tüm Türkiye'nin dikkatini çeken amca kızları Melek ve Merve Özgulan için gönderilen bot ve kabanlar ilçedeki 2 bin 500 ihtiyaç sahibi öğrenciye dağıtıldı.

Melek umut oldu

İlköğretim öğrencisi Melek Güllan'ın, kardaki terlikli görüntüsünün ardından hayırseverlerin Siverek'e gönderdiği yardımlardan diğer ihtiyaç sahibi öğrenciler de yararlandı.

İlçeye yaklaşık 20 kilometre mesafedeki Yukarı Kayalar köyünde yaşayan Melek Güllan ve servisteki arkadaşlarıyla ilgili haberlerin basında yer bulmasının ardından Türkiye'nin farklı kentlerinden hayırseverler kaymakamlığı arayıp yardımda bulunmak istediğini bildirdi.

SOSYAL DESTEK SAĞLANDI

Siverek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) yönlendirilen hayırseverlerin gönderdiği malzemeler bir depoda toplandı. Ayakkabı, bot ve kışlık giysiden oluşan yardım malzemelerinin söz konusu öğrencinin yanı sıra ilçedeki ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmasına karar verildi. Özellikle köy okullarında idareciler aracılığıyla belirlenen öğrencilere görevliler tarafından malzemelerin dağıtılmasına başlandı.

SYDV Müdürü Cengiz Baydilli, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yardım malzemelerini 2 bin 500 öğrenciye dağıtmayı planladıklarını söyledi.

ÖĞRENCİLERİ GIYIM YARDIMI

Bu kapsamda ilk olarak Üçkuyu köyündeki ilk ve ortaokulu ziyaret edip hak sahiplerine malzemelerini ulaştırdıklarını anlatan Baydilli, ''Kaymakamlığımızın talimatıyla Melek ve diğer öğrenciler için gerekli yardımları yapmıştık. O nedenle hayırseverlerin gönderdiği kışlık giysi ve ayakkabıları özellikle köy okullarındaki ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz'' dedi.

Melek Güllan ise hayırseverlere yapılan yardımlar nedeniyle teşekkür etti.

Siverek'te geçen ay kar yağışı nedeniyle yolda kalan okul servisinin yanında terlikli görüntüsüyle basına yansıyan Melek ve kardeşlerinin yanı sıra köydeki arkadaşlarına kaymakamlık tarafından yardım yapılmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz