Görüş Bildir

Memiş soluğu adliyede aldı

Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanı Memiş, Betül Gülçiçek isimli sosyal medya kullanıcısının tehdit ve taciz iddiaları sonrası savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Memiş soluğu adliyede aldı

Eğitim Bir Sen İl Başkanı ve Büyükşehir Öğretmenevi Müdürü Yunus Memiş, Betül Gülçiçek isimli sosyal medya kullanıcısının tehdit ve taciz iddiaları sonrası savcılığa suç duyurusunda bulundu. Memiş, ayrıca avukatları aracılığıyla kendisi hakkında Diyarbakır adliyesinden son 3 yıla ait taciz ve tehdit şikayeti olmadığına dair belgeyi de kamuoyuyla paylaştı.

Yeni açılmış sosyal medya hesabı üzerinden Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, İnsan Hakları Derneği, gazeteciler ve kadın kurumları gibi hesapları etiketleyerek paylaşım yapan Betül Gülçiçek isimli sosyal medya kullanıcısının, Memursen İl Başkanı ve Büyükşehir Öğretmenevi Müdürü Yunus Memiş’in kendisini ölümle tehdit ettiğini ve taciz ettiğini ileri sürmüştü. Gülçiçek paylaşımında, savcılığa suç duyurusunda bulunmasına rağmen Memiş hakkında her hangi bir işlemin yapılmadığını iddia etmişti.

Paylaşım sosyal medya aleminde kısa sürede Türkiye gündeminin üst sıralarına yer almış ve yankı uyandırmıştı. İddialar sonrası Memiş cephesinden de sosyal medya hesabından yalanlama gelmiş ve savcılığa suç duyurusunda bulunacağı açıklanmıştı.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜ İŞARET ETTİ

Memiş açıklamasında, hesabın sahte olduğunu ve kendisiyle birlikte mensubu olduğu sendikanın hedef alındığını beyan ederek, İl Milli Eğitim Müdürünü işaret etmesi ise dikkati çekmişti. Memiş, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Abdulahmit Gül, Milli Eğitim Müdürü Ziya Selçuk, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Memursen Genel Başkanı Ali Yalçın’ı da etiketleyerek, “Dün gece @GulcicekBetul isimli açılan sahte hesaptan bir kadını tehdit ettiğim ve taciz ettiğim yazıldı. Bu kişi başka bir numaraya ismimi yazarak kendi yaptığı yazışmayı ben yapıyormuşum gibi internete sızdırdı. Kadın cinayetlerinin gündem olduğu bir dönemde profesyonelce bir kurguyla beni sosyal medya üzerinden linç ettirmeye çalıştı. Bu telefon ve Bu yazışma bana ait değildir. Bana ait olduğu iddia edilen yazışmaları dikkatlice okuduğunuz zaman iftira ve kumpası göreceksiniz! Sözde taciz edilen kadın şunu yazmış , “ismimi bilse beni öldürür” Ben bu mesajı birisine atsam kime attığımı bilmem mi ? el insaf !” şeklinde ifadeler kullanmıştı.

SON 3 YILA AİT TACİZ VE TEHDİT ŞİKAYETİ OLMADIĞINA DAİR BELGE ALDI

Avukatları aracılığıyla Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına dün başvuran Memiş, söz konusu sosyal medya hesabı kullanıcısından iftira hakaret, kişilerin huzur ve sükununu bozma suçlamasıyla şikayetçi oldu. Memiş ayrıca adliyeden son 3 yıla ait hakkında taciz ve tehdit şikayeti olmadığına dair belge aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi