Görüş Bildir

Meteoroloji'den müjde! Sıcaklıklar artacak

Yağışların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bugünlerde Meteoroloji Genel Müdürlüğü müjde verdi. Hava sıcaklıkları 3 ila 8 derece artacak.

Meteoroloji'den müjde! Sıcaklıklar artacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Rize, Elazığ, Adıyaman ve Şanlıurfa çevreleri ile zamanla Kıyı Ege, Manisa, Çanakkale, Denizli ve Antalya'nın batı ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun doğusu, Bayburt ve Elazığ çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Marmara'nın doğusunda sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının yurt genelinde 3 ila 8 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle doğu ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı, zamanla güney kesimleri çok bulutlu, akşam saatlerinde Çanakkale çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

EGE: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren İzmir, Aydın ve Muğla, akşam saatlerinde Manisa ve Denizli çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, zamanla bölgenin batı kesimlerinin çok bulutlu, Antalya'nın batı ilçelerinin akşam saatlerinde hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde Rize çevrelerinin yağmurlu, Bayburt çevrelerinin kar yağışlı, zamanla bölge genelinin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur, bölgenin doğusu ile ilk saatlerde Elazığ çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile ilk saatlerde Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi