Meteorolojiden uyarı! Şiddetli yağışlar geliyor

Havaların bol yağışlı geçtiği Mart ayından sonra sıcaklıkların artması beklenirken Meteoroloji’den uyarı geldi. Nisan ayıyla birlikte yurt genelinde hava sıcaklıklarının düşmesiyle beraber iki gün boyunca şiddetli yağışların olacağı uyarısı yapıldı.

Meteorolojiden uyarı! Şiddetli yağışlar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre hava sıcaklıkları bu hafta 3-4 derece birden düşecek. Yalancı bahara aldanıp ince kıyafetler ile dışarı çıkmayın. Ankara, İstanbul ve Konya başta olmak üzere bugün yurdun her yerinde sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji yetkilileri verdikleri haber ile herkesi şaşırttılar. Hava sıcaklıkları düşmeye başlıyor. Nisan'ın ikinci gününde yurdun her yerinde etkili sağanak yağış görüleceği bildirildi. Uzmanlar hava sıcaklıklarının bu hafta düşeceğini ve pek çok ilimizde sağanak yağışın etkili olacağını açıkladılar. Bugün Ankara soğuk ve yağışlı bir güne uyandı. Yapılan son değerlendirmelere göre hava sıcaklıkları yurdun pek çok bölgesinde düşecek ve pek çok şehir sağanak yağışa teslim olacak.

Yapılan son değerlendirmelere göre Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Tekirdağ, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay kıyıları, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Muş, Bingöl, Bitlis, Şırnak, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak, gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz