Metrobüste oturmak isteyenlerin kuyruğu

İstanbul’da giderek içinden çıkılamaz hale gelen trafiğe takılmamak için yoğun olarak kullanılan metrobüsün Avcılar’daki Merkez Üniversite Kampusu'ndaki ilk durağından binenlerin bir bölümü 33 duraklık yolculuğu oturarak gerçekleştirmek amacıyla alışılmışın dışında kuyruk oluşturmaya başladı.

Metrobüste oturmak isteyenlerin kuyruğu

E5 trafiğinin özellikle sabah saatlerinde aşırı yoğunluk nedeniyle çekilmez hale gelmesi, metrobüse ilgiyi giderek arttırırken, TÜYAP Beylikdüzü’nden sonra en büyük toplanma noktası olan Avcılar’daki ana istasyona yönelimin de artmasına neden oluyor. İETT ve halk otobüslerinin yanı sıra minibüslerle çevredeki ilçelerden Avcılar Merkez Üniversite durağına gelenler 33 durak sonraki Söğütlüçeşme’ye gitmek isteyen binlerce kişi bu yolculuğu oturarak rahat tamamlamak için büyük çaba harcarken bir grup burada sıra uygulaması başlattı.
OTURARAK YOLCULUK ETMEK İSTEYENLER KUYRUĞA
Metrobüste oturarak seyahat etmek isteyenler Avcılar'dan hareket eden metrobüslerin yanaştığı durağın başındaki bekleme noktasında her sabah düzenli kuyruklar oluşturulmaya başladı. İstasyonun sonundaki noktaya yanaşan metrobüse ilk binen yolcular arasında yer alarak koltukları kapanların ardından ayakta yolculuk etmeyi göze alanlara yol veriliyor.
Oturarak yolculuk için kuyruğa giren, birkaç metrobüsün geçmesinden sonra amaçlarına ulaşan yolcular, tüm istasyonlarda sıra uygulamasına geçilmesi, bunun için bariyerler oluşturulması halinde izdiham ve ezilme olaylarının kalkacağını savundu. Metrobüste oturarak yolculuk etmek isteyenlerin oluşturduğu kuyruğun önüne geçmek isteyenlerin sıradakiler tarafından sözle uyarılarak engellendiği, nadir de olsa gerginlik görüldüğü ifade edildi.

Kaynak: DHA