Metruk yapılar yıkılacak

Bağlar Belediyesi, Kaynartepe mahallesindeki "metruk yapıların" yıkılması için kolları sıvarken, hak sahiplerine de kira yardımında bulunacağını açıkladı.

Metruk yapılar yıkılacak

Diyarbakır Söz Gazetesinin gündeme getirdiği “Metruk yapılar tehdit saçıyor” haberi sonrası harekete geçen Bağlar Belediyesi ilçedeki metruk evlerin yıkımı için harekete geçti. Belediyeden yapılan açıklamada hak sahibi olduğunu belgeleyen vatandaşların mağdur olmaması için kira yardımı yapacağı bildirildi.

HABERİMİZ SES GETİRDİ

Bağlar Belediyesi, vatandaşların yoğun şikayetlerine konu olan ve önceki gün Diyarbakır Söz Gazetesi tarafından gündeme getirilen metruk yapılarla ilgili yoğun bir mücadele başlattı.

Bağlar Belediyesinden yapılan açıklamada, uyuşturucu tacirleri, madde bağımlıları ve kötü alışkanlıkların tuzağına düşen gençlerin mesken haline getirdiği ilçedeki yapıların yıkımı hızlandırıldı. Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun talimatıyla bu yapıların en kısa zamanda yıkılarak çevredeki vatandaşların rahatlatılması amaçlandığı belirtildi.

BAĞLAR BELEDİYESİ’NDEN METRUK ALANLARA KARŞI MÜCADELE

Açıklamada, Muradiye ve Kaynartepe mahalleleri başta olmak üzere metruk yapıların hakim olduğu bölgelerde belediye ekipleri yıkımları hızlandırıldığına atıfta bulunularak, “Hummalı bir çalışma yürüten ekipler bir yandan yapıları yıkarken, diğer yandan da yapıların içindeki canlıların ve çevredeki vatandaşların zarar görmemesi için tedbirler alıyor” denildi.

HAK SAHİPLERİNE KİRA YARDIMI

Hak sahibi olduğunu belgelen vatandaşlara kira yardımının yapılacağının kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun talimatıyla bu yapıların en kısa zamanda yıkılarak çevredeki vatandaşların rahatlatılması amaçlanıyor. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile irtibatlı çalışarak kullanılmayan ve çevreye zarar veren yapılar için rapor alan Bağlar Belediyesi, hak sahibi olduğunu belgeleyen vatandaşların mağdur olmaması için kira yardımı yapılmasını da sağlıyor. Belediyenin yoğunlaştırdığı yıkım ve temizleme çalışmaları çevrede yaşayan vatandaşları da memnun etti.”

Kaynak: Diyarbakır Söz