''Mide rahatsızıklarına dikkat!''

Ergani Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Salih Akatay, yaz aylarında artış gösteren ishal, mide ve bağırsak rahatsızlıklarına karşı vatandaşların beslenmelerine dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

''Mide rahatsızıklarına dikkat!''

Ergani Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Salih Akatay, yaz aylarında artış gösteren ishal, mide ve bağırsak rahatsızlıklarına karşı vatandaşların beslenmelerine dikkat etmesi gerektiğini bildirdi.

Akatay, hastalıkların önlenmesinde yeterli ve dengeli beslenmenin temel unsur olduğunu belirtti. Beslenmenin, anne karnından itibaren yaşamın sonlanmasına kadar geçen süreçte vazgeçilmez bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Akatay, "Bireylerin yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenmesi, doğru beslenme alışkanlıkları kazanması beslenmeyle ilgili sağlık sorunlarının en aza indirilmesinde rol oynayan koruyucu etmenlerden biridir" dedi.

‘İYİCE YIKAMADAN YEMEYİN’

Sebze ve meyvelerin bol suyla yıkandıktan sonra tüketilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Akatay, şunları söyledi:"Paketlenmiş yiyeceklerin son kullanma tarihine dikkat edilmelidir. Et, balık, tavuk ve yumurta gibi besinler iyi pişirilmeli, ezik ve çürümüş besinler alınmamalı, etlerin iyi pişmiş olmasına özen gösterilmeli, kaynağı belli olmayan sular kaynatılmadan içilmemeli, pişmiş besinler 2 saat oda sıcaklığında bekletilmeli, pişmiş yemeği yeniden ısıtırken tümünü ısıtmak yerine yenecek kadarı ısıtılmalı ve iç sıcaklığının da belirli dereceye ulaşmış olmasına dikkat edilmelidir. Pişmiş yiyecekler de 3 ya da 4 gün içerisinde tüketilmelidir."

Kaynak: Diyarbakır Söz