Midyat'ta Kültürlerarası Kadın Eli Sergisi

Mardin'in Midyat İlçesi'ndeki Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) ve Bursa Orhangazi Belediyesi Gönüllü Evi işbirliği ile Anneler Günü kapsamında düzenlenen 'Kültürlerarası Kadın Eli Sergisi'ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Midyat'ta Kültürlerarası Kadın Eli Sergisi

Yıl boyunca düzenlenen çeşitli el sanatları kurslarında yapılan birbirinden güzel el emeği göz nuru ürünlerden oluşan serginin açılışına Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu'nun eşi Nurşen Nasıroğlu, Orhangazi Belediye Başkanı İsmail Tartar'ın eşi Pervin Tartar, Midyat Emniyet Müdürü Serdal Yurdagül'ün eşi Esra Yurdagül, ÇATOM Midyat Sorumlusu Gülten Erol, Orhangazi Gönüllü Evi Koordinatörü Berrin Tuğral, Orhangazi Belediyesi Kültür Müdürü Müjdat Gürsoy, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. Sergiyi gezen davetliler, kursiyerlerin gurur kaynağı olan tel kırma, mefruşat, kurdele nakışı, trikotaj, çini, poza çiçek sanatı, baskı, takı, iğne oyası, kanaviçe boncuk işleme ve çeyizlik ürünleri beğendi.

KÜLTÜRLER ARASI

Gülten Erol, bir sezon boyunca Midyat ÇATOM bünyesinde genç kızların ortaya koydukları hünerleriyle artık birer vasıflı eleman olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Erol, "Açtığımız beceri kurslarıyla genç kızlarımız hünerlerini sergileyerek meslek sahibi olmakta, ekonomik ve sosyal anlamda kendilerine bir ek gelir sağlamaktadırlar. Genç kızlarımız ve bayanlarımız için ÇATOM bir eğitim ve ek gelir merkezidir" dedi.

Orhangazi Belediye Başkanı İsmail Tartar'ın eşi Pervin Tartar ise kursiyerlere ürettikleri el emeği göz nuru ürünlerini sergileyebilecekleri, satış yapıp gelir elde edebilecekleri bir yer yaptıklarını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz