Minareden düşen taşlar vatandaşları korkutuyor

Bitlis’te Muştakbaba Mahallesi'nde bulunan Alemdar Camii'nin yaklaşık 30 yıllık minaresinden iki yıldır düşen taşlar vatandaşları korkutuyor.

Minareden düşen taşlar vatandaşları korkutuyor

Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne dilekçe veren mahalle sakinleri, iki yıldır minarenin onarılmasını bekliyor.

Herhangi bir onarım çalışması yapılmadığı için teker teker taşların dökülmeye başlaması Muştakbaba Mahallesi sakinlerini tedirgin ederken, minare her geçen gün yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor.

MİNAREDEN TAŞLAR DÜŞÜYOR

Minarenin onarılması için 2 yıldan beri Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne yazılı dilekçe verdiklerini belirten Muştakbaba Mahalle Muhtarı Maşallah Taşizi, “Fakat ne dilekçemiz dikkate alınıyor ne de kimse gelip minareyi onarıyor. İki yıldır belli aralıklarla minareden taşlar düşüyor. Vatandaşlar, düşen taşlar yüzünden camiye gelmeye çekiniyor. İlla ki minareyi onarmaları için birilerinin başına taş düşüp ölmesi ya da yaralanması mı gerekiyor. Minaremiz onarılmazsa bir gün tamamen yıkılacak daha büyük sıkıntılara sebep olacak. Buradan yetkililere sesleniyorum; minaremizi biran önce onarın ki kimseye bir zarar vermesin. Mahalleli korkmadan namazlarını kılmaya gelsin.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz