Görüş Bildir

Muğla'da yangın söndürme helikopteri düştü

Muğla'da orman yangınına müdahale eden yangın söndürme helikopterinin düştüğü bildirildi.

Muğla'da yangın söndürme helikopteri düştü

Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, Köyceğiz ilçesi Karaçam köyü Otmanlar mevkisinde çıkan orman yangınına müdahale eden bir helikopterin henüz belirlenemeyen bir nedenle düştüğünü belirtti.

Yıldırım, helikopterin kiralık olarak kullanıldığını, bölgeye çok sayıda ambulans ile arama kurtarma ekibinin yönlendirildiğini kaydetti.

Bu arada Marmaris, Milas ve Dalaman'dan kalkan yangın söndürme helikopterleri de keşif amaçlı olarak bölgeye gönderildi. Helikopterde 5 kişi olduğu öğrenildi.

Vali Şahin: 'Helikopterde 4 veya 5 kişi olduğunu tahmin ediyoruz'

Muğla Valisi Fatih Şahin, düşen yangın söndürme helikopterinde 4 veya 5 kişi olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

Vali Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Köyceğiz'de yangına müdahale ettiği sırada düşen yangın söndürme helikopterinin düştüğü noktaya henüz ulaşılamadığını belirterek, ''Helikopterde 4 veya 5 kişi olduğunu tahmin ediyoruz. Helikopterin düştüğü yeri tespit etmek üzere Dalaman'dan askeri helikopter havalandı'' dedi.

Şahin, bölgeye 112 Acil Servis, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), jandarma ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin gönderildiğini bildirerek, Muğla'daki tüm arama kurtarma ekiplerinin seferber edildiğini vurguladı.

Şahin, bölgeye giden ekiplerden sürekli bilgi aldıklarını kaydetti.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi