Muhtarın çılgın projesi hayata geçiyor

Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı Darıpınarı köyünde vatandaşlar, elektrik ve yakıt kullanmadan arazilerini sulayacak.

Muhtarın çılgın projesi hayata geçiyor

Köy muhtarı Süleyman Tanrıverdi’nin başlattığı sulama ve içme suyu projesinin heyecanını yaşayan köylüler hayallerinin gerçekleştiğini dile getirdi.

Hayal denilen projeyi kararlılıkla hayata geçirmeyi planlayan Darıpınarı köyü muhtarı Süleyman Tanrıverdi’ye bölge siyasileri bürokrasi ve köy halkı desteklerini sürdürürken, proje muhtarın çılgın projesi olarak gündemini koruyor. Muhtar Tanrıverdi’nin içme ve sulama suyu projesinin 1000 metre yüksekliğe 5 litre saniyede suyu elektrik enerjisi ve yakıt kullanmadan pompalanması projenin çılgın proje olarak adlandırılmasına neden olmakta, Türkiye’de emsalsiz ve bir ilk olması bölge siyasetçilerinin bürokrasinin ve köy halkının destek vermesine vesile olmuştur.

Tanrıverdi, bu projenin hayata geçmesi için gece gündüz çalıştıklarını ifade ederek, "Çağımız teknoloji çağıdır görmüş olduğum bu destekle suyu bırakın 1000 metre yüksekliğe çıkartmayı, çok daha yükseklere çıkartılacağına inancım sonsuzdur. Darıpınarı köyü tüzel kişiliği tarafından yapılacak olan proje köy tüzel kişiliğine ait olan arazi içinde bulunan gücük mevkiindeki kaynak suyunun kadıncık çayına döküldüğü kısımdan pompalanarak sulama yapılacak olan Üvürmük mevkiine 1008 koduna götürülecek. Sulama projesi kapsamında yaklaşık 3000 dönüm arazinin sulanması düşünülmektedir. Bu kapsamda sistem su gücü ile döndürülen türbinin pompayı çevirmesi ile suyu pompalama işlemi gerçekleşecektir. Sistemde elektrik enerjisi ve yakıt kullanılmayacaktır. Bu süreç içerisinde projeye inanarak bize destek veren başta sayın bakanlarımız, Bölge Millet Vekillerimiz, Valimiz, Tarsus ve Çamlıyayla Kaymakamlarımız, Köy İhtiyar Heyeti'ne, köyümüzün tanınmış iş adamları Mustafa Tanrıverdi ve Mustafa Yiğit başta olmak üzere tüm köy halkına sonsuz teşekkür ederim. Çılgın proje diye adlandırılan bu projenin yaklaşık ocak sonuna kadar hayata geçmesi için bana inananlarla birlikte gece gündüz hummalı bir çalışma içerisindeyiz." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler