Mutlu İnsanların 10 Ortak Özelliği

Çoğu zaman geçici zevklere ya da yüzeysel hedeflere kapılıp gidebiliriz. Ancak gerçek mutluluğu yaşamak istiyorsanız okumaya devam edin ve mutlu insanların paylaştığı ortak özelliklerden yararlanın!

Mutlu İnsanların 10 Ortak Özelliği

Bazılarımız için mutluluğa ulaşmak kolay değil. Mutlu olmak için o kadar çok çalışırız ki, bazen yanlış şeylerin peşinde koşarız ve başladığımız zamankinden daha boş hissederiz. Peki, mutlu olan ya da görünen insanlar bunu nasıl başarıyor? Ortak bir detay var mı? Mutlu insanların 10 ortak özelliği tespit edilmiş. Gelin birlikte bakalım.

Mutlu insanların sırrı nedir?

Mutlu insanlar, hayatın daha parlak tarafına bakmayı seçerler. En basit şeylerde bile neşe ve anlam bulurlar. Nazik, minnettar ve mevcut olma fırsatını asla kaçırmazlar. Ancak bunlar gerçekten mutlu insanların sadece bazı özellikleridir.
Her birimiz mutluluğu farklı şekillerde tanımlayabiliriz. Olumlu duyguların bir ifadesi veya saf mutluluk deneyimi olabilir. Psikolojide mutluluk, neşe ve tatmin duygusu olarak tanımlanır ve genel refahla ilişkilendirilebilir.

Mutlu İnsanların 10 Ortak Özelliği

Hepimizin farklı mutluluk kaynakları var. Kişisel olarak sevdiğim insanlarla vakit geçirmek ve kendi başımın çaresine bakabilme becerisine sahip olmak beni mutlu edebiliyor. Bazıları için bu, evcil hayvanlarına sarılmak ya da hayallerindeki varış noktasına seyahat etmek olabilir. Ancak insanlar olarak mutluluğu nasıl deneyimlediğimizi açıklamanın evrensel bir yolu var.

Mutluluk Nereden Geliyor?

Biyolojik açıdan bakıldığında bedenlerimiz ruh halimizi düzenleyen belirli kimyasallar üretir.İyi ruh halini ve olumlu duyguları teşvik eden “mutlu hormonlar” olarak bilinen kimyasallar vardır. Bunlar şunları içerir:

  • Dopamin (iyi hissetme hormonu)
  • Serotonin (ayrıca uyku ve sindirimi de düzenler)
  • Oksitosin (“aşk” hormonu)
  • Endorfinler (aynı zamanda ağrıyı ve stresi de azaltır)

Peki bunların dıışnda,hayatınızda gerçek mutluluğu beslemek ister misiniz? İşte mutlu insanların 10 ortak özelliği;

İyi bir mizah anlayışına sahiptirler.

İster şaka yapmak ister kendilerine gülmek olsun, mutlu insanlar mizahı takdir ederler. Hangi durumda olurlarsa olsunlar, rahatlama, eğlenme ve hiçbir şeyi fazla ciddiye almama yeteneğine sahiptirler. Gerçek mutluluğa doğru yolculuğunuzu başlatmak istiyorsanız ilk adım gevşemek ve eğlenmektir!

Küçük şeylerden neşe duyarlar.

Bazı insanların mutluluğu bulmak için çok fazla şeye ihtiyacı yoktur. Maddi şeyleri veya büyük jestleri gerçekten umursamıyorlar. Onları gülümsetmek ya da takdir edildiklerini hissettirmek çok fazla bir şey gerektirmez. Mutluluk,ne kadar küçük olursa olsun, zaferlerimizi kutlamakla ilgilidir. Sahip olduklarımızın yeterli olduğunu kendimize hatırlatmakla ilgilidir. Çocuksu arzularımızı onurlandırmak ve hayatın en basit zevklerinin tadını çıkarmakla ilgilidir. Yani eğer bir şey neşe uyandırıyorsa, onun peşinden gitmekten çekinmeyin.

Mutlu insanlar, başkalarındaki iyiliği görürler.

Mutlu insanlarla tanıştığınızda onların her zaman sıcakkanlı, nazik olduklarını ve asla yargılayıcı olmadıklarını fark edeceksiniz. İnsanların en iyi versiyonlarını görürler ve içlerindeki iyiliği ortaya çıkarırlar.

Mutlu olmak istiyorsanız başkalarını eleştirmek ve onları değiştirmeye çalışmak için fazla çaba harcamayın.Bunun yerine insanları oldukları gibi kabul edin ve onlarla nasıl daha anlamlı bir ilişki kurabileceğinize daha fazla odaklanın.

Toksik insanlardan kaçınırlar.

Mutlu insanlar herkesi tanımaya açıktır. Ancak tehlike işaretlerini fark ettiklerinde zehirlilikten nasıl uzak duracaklarını biliyorlar. Kimin korunmaya değer olduğunu ve kimin sadece huzurlarını tehlikeye atacağını ve neşelerini çalacağını biliyorlar. Mutlu olmak, kendinizi pozitif insanlarla çevrelediğiniz anlamına gelir. Ne kadar zor olursa olsun, size yalnızca zarar verecek olanlarla bağınızı koparmak mutluluğun anahtarıdır.

Karşılaştırmadan kaçınırlar.

Sosyal medya çağında kendimizi başkalarıyla kıyaslamak ve onların hayatlarının bizimkinden daha iyi olduğunu düşünmek kaçınılmazdır. Sonuç olarak, belli bir mükemmellik seviyesine ulaşmanın bizi gerçekten mutlu edeceğini düşünerek, buna ayak uydurmak için çok çabalıyoruz. Ancak mutluluk “instagram-lanabilir” bir hayata sahip olmakla ilgili değildir. Kendi yolculuğumuzu kucaklamakla ilgilidir. Gerçekten mutlu olmak istiyorsanız, odağınızı kendinize doğru kaydırın.

Şimdiki zamana odaklanırlar.

Mutlu insanlar hayatın pişmanlık duymayacak kadar kısa olduğunu bilirler, bu yüzden içinde bulundukları anı en iyi şekilde değerlendirirler. Gerçek mutluluğu yaşamak istiyorsanız geçmişte takılıp kalmayın veya gelecek hakkında çok fazla endişelenmeyin.
Sevdiklerinizle kaliteli zaman geçirin. Rahatlamak ve eğlenmek için bir mola verin. Hayatın "daha iyi" olmasını beklemek yerine, sevdiğiniz şeyleri şimdi yapın.

İyimserdirler.

Mutlu insanlar olumlu düşünmenin ustalarıdır. Onlar için bardağın yarısı daima doludur ve tünelin sonunda daima bir ışık vardır. Durum ne kadar zor olursa olsun, olayların iyi tarafından bakarlar.
Hayata bakış açınızı değiştirmek mutluluk seviyeniz açısından harikalar yaratabilir. Zor zamanlar geçiriyorsanız, daha iyimser olmak kesinlikle bu durumu aşmanıza yardımcı olacaktır.

Basit bir hayat yaşarlar

En mutlu insanlar mutlaka en büyük evlere sahip olanlar veya banka hesaplarında milyonlar bulunanlar olmak zorunda değildir. Mütevazı bir evde yaşıyor olabilirler ve geçinmeye yetecek kadar paraları olabilir. Ama memnunlar.
Mutlu olmak sadeliği takdir edebileceğiniz anlamına gelir. Hayatınızın değerinin zenginliğe veya statüye bağlı olmadığını biliyorsunuz. Dedikleri gibi, hayattaki en iyi şeyler bedavadır. Eğer buna hazırsanız neden hayatınızı biraz basitleştirmeye çalışmıyorsunuz?

Her zaman minnettardırlar.

Mutlu insanlar minnettarlığın değerine inanırlar. Takdirlerini ellerinden gelen her şekilde gösterirler ve başkalarından gördükleri nezaketin karşılığını verirler.
Sahip olduğumuz her anın, deneyimin ve nimetin farkına varmak, bereketli ve mutlu bir hayat yaşamamızı sağlar. Şimdi bu, bugün minnettar olduğunuz bir şey hakkında düşünmeniz için bir işaret!

Başarılılar.

Yakın zamanda yapılan bir araştırma, mutlu insanların aslında en yüksek performansa sahip insanlar olduğunu doğruladı. İş yerinde daha yaratıcı olma eğilimindedirler, ekipleriyle daha iyi anlaşırlar, daha az hastalık izni alırlar ve başarılı olmak için daha motivedirler.
Her zaman hayal ettiğiniz hayatı yaşamak istiyorsanız, mutluluğunuz üzerinde çalışarak başlayın. Dopamin seviyeleriniz yükselirse başarıya ulaşma olasılığınız daha yüksektir! Mutlu insanların 10 ortak özelliği bu şekilde sıralanıyor. Peki siz mutlu musunuz?

Kaynak: Diyarbakır Söz