'Mutluluğun temelinde fedekarlık yatar'

Dr. Senai Demirci mutluluğun temelinde fedakârlığın yattığını, bunun da ancak almadan vermekle mümkün olabileceğini söyledi.

'Mutluluğun temelinde fedekarlık yatar'

Aile Haftası sebebi ile Tokat Valiliği ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından “Aile ve Çocuk” konulu konferans düzenlendi. Tokat 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansta konuşan Dr. Senai Demirci, hatalı insanların cezalandırılması yerine onlara iyi davranılması ve iltifat edilmesini tavsiye etti. Bunun da suçları azaltacağına inandığını ifade eden Demirci, mutlululuğun temelinde fedakârlığın yattığını belirtti. Demirci, bunun da ancak almadan vermekle mümkün olabileceğini kaydetti. Yeryüzünde en büyük zenginliğin, mutluluğun çocuk sahibi olmak olduğunu dile getiren Demirci, "Çocuklar yeryüzündeki gölgemizdir." dedi.

Çocuklar için baba imajının çok önemli olduğuna da dikkat çeken Demirci, "Baba eve ekmek götüren kişiden fazlasıdır. O ekmeği sevgiyle, şefkatle süsleyendir. Baba imajı eksik olursa çocuklarda zihinsel ve fiziksel sorunlar ileri yaşlarda ortaya çıkabilir." şeklinde konuştu.

Konferansa Tokat Valisi Şerif Yılmaz'ın yanı sıra TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Başkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül, Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulu, Ağrı Milletvekili Mehmet Kerim Yıldız, Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Ankara Milletvekili Nurdan Şanlı, İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, konferans sonunda Dr. Senai Demirci'ye plaket takdim etti.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler