Namazda buluşma

Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği tarafından organize edilen “81 ilde babalar ve çocuklarıyla sabah namazında buluşuyor” etkinliği yapıldı. Diyarbakır'daki buluşmaya İl Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Hasan Basri Güzeloğlu'da katıldı.

Namazda buluşma

Türkiye genelinde olduğu gibi  Diyarbakır'da da “Tut çocuğunun elinden, tut babanın elinden gel” sloganıyla sabah namazı buluşması yapıldı.

Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği “81 ilde babalar ve çocuklar sabah namazında buluşuyor” sloganıyla birçok ilde olduğu gibi Diyarbakır'da da dün sabah anlamlı bir etkinlik düzenledi.

Diyarbakır'ın tarihi Ulu Camii'nde gerçekleştirilen etkinlikte, babalar yanlarında çocukları olduğu halde sabah namazında hazır bulundu. Kılınan sabah namazının ardından, İslam coğrafyası başta olmak üzere dünyadaki tüm Müslümanlar için dua edildi.

SABAH NAMAZINDA BULUŞMA

Her yıl yeni eğitim-öğretim yılı başlamadan önce gerçekleştirilen anlamlı etkinliğe, Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Hasan Basri Güzeloğlu, Belediye Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Sur Kaymakamı ABdullah Çiftçi, İl müftü Vekili Nihat Koç ile STK temsilcisi ve çok sayıda baba ve oğulu katılım gösterdi.

Sabah namazının ardından kısa bir sohbetin yapıldığı buluşmada, İl Valisi Güzeloğlu, vatandaşlarla sıcak ve samimi diyaloğ sağlarken, çocukları da çeşitli hediyelerle sevindirdi.

GÜÇLÜ BAĞ OLUŞTURULSUN

Bu programların amacının, kuşaklar arasındaki bağları güçlendirilmesi olduğunu belirten İl Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Güzeloğlu,“Kuşaklar arasındaki bağ güçlensin. Büyükler örnek alınsın, küçüklere örnek olunsun. Amacımız bir nebze de olsa buna bir katkı sağlamaktır.” dedi.

ÖRNEK BİR BULUŞMA

Amaçlarının çocuklara camiyi ve namazı sevdirerek milli ve manevi değerlerine bağlı, ülkesini seven, ona hizmeti her şeyin üzerinde tutan nesiller yetiştirmek olduğunu belirten Cihannüma Derneği yetkilileri de şöyle dedi;

“Çocuklar geleceğimizdir. Onlara rol model olmak için anne ve babalarımızın bir sorumluluğu olduğu düşüncesiyle böyle bir faaliyeti gerçekleştiriyoruz. Kuşaklar arasındaki bağın güçlenmesi, büyüklerin örnek alınması, küçüklere örnek olunması düşüncesiyle her baba çocuğunun elinden tutsun ve birlikte camiye gelsin diyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz