"Ne istediniz bu çocuklardan?"

Sur ilçesinde polis servis aracına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda gelinini ve iki torununu kaybeden Turan Aydın teröre tepki gösterdi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce bombalı araçla düzenlenen, aynı aileden 5 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda gelini ve iki torununu kaybeden Turan Aydın, teröre öfkeli.

Merkez Sur ilçesinde On Gözlü Köprü mevkisinde çevik kuvvet polislerini taşıyan araca PKK'lı teröristlerce bombalı araçla düzenlenen saldırıda gelini Demet Yıldırım Aydın (31) ile torunları Oğuz Kaan (8) ve Ceylinaz'ı (3) kaybeden, cenazeleri teslim almak için Kocaeli'nin Gebze ilçesinden Diyarbakır'a gelen Aydın, morg önünde gözyaşı döktü.

Güçlükle ayakta duran Aydın, "Yavrularım ne yaptı size?", "Yavrularımı, kuzularımı verin bana", "Oğuz Kaan senin yerine ben öleyim", "Yavrularımın yavruları" diye ağıt yaktı.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıda gelinini, torunlarını ve torunlarının anneannesi ile teyzesini kaybettiklerini söyledi.

"Ne suçu var bu insanların?"

Aydın, oğlu, gelini ve torunlarının bir aylık tatil için Diyarbakır'a geldiklerini anlatarak, şunları söyledi:

"Saldırı olmasaydı cumartesi günü Gebze'ye döneceklerdi. Kaan ilk erkek torunumdu. Pazartesi günü okula kaydını yaptıracaktık. Ne istediniz bu çocuklardan? Türkiye'den devletten, askerden, polisten, memurdan, bebelerden ne istiyorsunuz? Ne suçu var bu insanların? Ben yavrularımı kaybettim."

Allah'tan teröristlere fırsat vermemesini dileyen Aydın, "Ekmekleri mi yok? Verelim ekmeğinizi. Yorganları mı yok? Verelim yorganlarımızı. Allah rızası için bıraksınlar yakamızı yeter. Ben yandım sizler yanmayın. Benim yavrularımın, bebelerimin suçu neydi? Onlar gelsin ben öleyim." ifadelerini  kullandı.

İki kişinin otopsisi tamamlandı

Saldırıda hayatını kaybeden 5 kişiden anne Behiye Yıldırım (52) ve kızı Derya Yıldırım'ın (23) Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde otopsisi tamamlandı.

Anne ve kızının cenazeleri gözyaşları arasında yakınlarına teslim edildi. Cenazeler, Diyarbakır'ın Ergani ilçesine bağlı Ortayazı köyünde toprağa verilecek.

Behiye Yıldırım ve kızı Derya Yıldırım'ın Türk bayrağına sarılı tabutlara yazılı isimlerinde şehit ifadesinin yer aldığı görüldü. Saldırıda yaşamını yitiren Demet Yıldırım Aydın ile çocukları Oğuz Kaan ve Ceylinaz'ın otopsisi sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz