'Nemrut'tan Nemrut'a Keşif'

Batman Girişimci Kadınlar Derneği'nin yürüttüğü ve Estonya, Letonya ve İspanya'dan da katılımcıların bulunduğu ''Nemrut'tan Nemrut'a Keşif'' projesi ile Nemrut'a ilgi çekilmeye çalışılıyor.

'Nemrut'tan Nemrut'a Keşif'

Dernek Başkanı Gülhan Bağrıyanık, 21'i yabancı 30 kişilik katılımcı ile turizm tanıtım çalışmaları kapsamında Adıyaman'a geldi ve Demokrasi Parkı'nda stant açtı. Estonya, Letonya ve İspanya'dan da katılımcıların bulunduğu heyet, stantta değişik materyallerle Nemrut'un tanıtımını yapıyor. Heyet, Demokrasi Parkı'ndaki tanıtımının ardından Nemrut Dağı'na çıkacak.

Dernek Başkanı Gülhan Bağrıyanık, burada yaptığı açıklamada, ülke turizmine katkıda bulunmak amacıyla projeyi hayata geçirdiklerini, özellikle Nemrut'un tarihine dünyanın ilgisini çekmek için çalıştıklarını söyledi.

Bağrıyanık, proje kapsamında, Letonya, Estonya ve İspanya'dan 7'şer olmak üzere 21'i yabancı, toplam 30 katılımcı ile tanıtım çalışmaları yaptıklarını ifade etti.

Proje Koordinatörü Hanifi Özçelik ise Nemrut'un tanıtımı için Adıyaman'a geldiklerini, değişik ülkelerden gelen katılımcılarla ülke turizmini tanıttıklarını dile getirdi.

Amaçlarının Türkiye'nin tarihini, kültürünü ve dinlerin ortak buluşma noktası olan Nemrut'un tanıtımını yapmak olduğunu dile getiren Özçelik, şunları kaydetti:

''Projemizin amaçlarında yer alan 2 'Nemrut' var. Ama bunlardan sadece birisi biliniyor. Nemrut Krater Gölü pek ön planda değil. Fazla tanıtımı yapılmamış. Bugün Adıyaman'da stant açtık. Buradan sonra diğer illerde de tanıtım çalışmalarımız devam edecek. Proje ile halkı duyarlı hale getirerek turizmi canlandıracağız.''

Batman Girişimci Kadınlar Derneği'nin yürüttüğü proje çalışmalarına katılan Gülsüm Uzun da amaçlarının tarihi dokuyu dünyaya tanıtmak olduğu, tarihe ilgi çekebilmek için çalıştıklarını ifade etti.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz