Nevruz tatilinde İranlılar Van'a akın etti

İRAN'daki 15 günlük nevruz tatilini fırsat bilen İranlılar Van'a geldi.

Nevruz tatilinde İranlılar Van'a akın etti
Otellerin doluluk oranı yüzde 100'e ulaşırken, Van’a gelen İranlı turistler, bol bol alışveriş yaparak esnafın da yüzünü güldürdü. Yetkililer son bir ayda 26 bin İranlı'nın Van'a giriş yaptığını, nevruz dolayısıyla bu sayının 50 bini bulacağını söyledi.
İran'a en yakın kent olan Van'da bu günlerde İranlı turist akını yaşanıyor. 15 günlük nevruz tatilini değerlendirmek için Van'a gelen İranlılar, yaptıkları alışverişle esnafın yüzünü güldürürken, oteller de tamamen doldu. Esnaf camlarına Farsça yazılar asarak İranlıların ilgisini çekmeye çalışırken, eğlence mekanları da yine İranlı turistlere yönelik programlar hazırladı. Hem alışveriş yapıp hemde tarihi turistik mekanları gezme fırsatı bulan İranlıların en çok ilgisini de Akdamar Adası ve Van Kalesi çekiyor.

HERKES MEMNUN

Esnaf bu dönemde satışlarının büyük bir kısmını İranlı turistlere yaptıklarını belirterek, piyasanın çok canlandığını söyledi. İranlı turistlerin Van için büyük bir avantaj olduğunu ifade eden Van Turizmi Kültür Varlıklarını Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Abdullah Tunçdemir, "İranlılar nevruz nedeniyle 15 günlük bir tatil yapıyor. Dünyanın her yerine tatil yapmak için ülkelerinden çıkıyorlar. Van ilk geldikleri il olduğu için en büyük payı biz alıyoruz. Van'da bir süre konakladıktan sonra farklı illere gidiyorlar. Daha büyük bir pay elde edebilmek için daha kaliteli hizmet vermemiz gerekir. Nevruz dolayısıyla yoğun bir İranlı bekliyoruz" dedi.


Kaynak: Diyarbakır Söz