Nevruza hazırlık!

İl Valiliğinden "izin çıkmazı" üzerine Nevruz Tertip Komitesi, 21 Mart'ta Diyarbakır'da yapılacak Newroz kutlamasına katılım çağrısı yaptı.

Nevruza hazırlık!

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), İnsan ve Özgürlük Partisi (PÎA), Azadî Hareketi, Devrimci Demokrat Kürt Derneği (DDKD), Kürdistan Komünist Partisi (KKP), Kürdistan Demokrat Partisi (KDP-T), Kürdistan Demokratlar Platformu (KDP-Bakur) temsilcilerinin de içinde bulunduğu Nevruz Tertip Komitesi; 21 Mart'ta kutlama yapacak.

Diyarbakır Valiliğinde "kutlama" ilişkin verilen izin kararından sonra Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenleyen Nevruz Tertip Komitesinin açıklamasının Kürtçe metnini DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Garip Kandemir, Türkçesini ise İnsan ve Özgürlük Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sedat Doğan okudu.

'NEWROZ'U SEÇİMLERLE KARŞILIYORUZ'

DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Kandemir, "Bu yılki Nevruz'u bizler için referandum niteliğindeki 31 Mart yerel seçimleri ile karşılıyoruz" iddiasında bulundu. Kandemir, "Halklarımızın ortaya koyduğu özgürlük çizgisi; birlikte, eşit ve demokratik yaşam iddiası bu süreçte daha da önem kazanmıştır. Demokratik siyasetin baskıcı uygulamalarla ortadan kaldırıldığı günümüz koşullarında; darbeci zihniyete, emeğin sömürüsüne, doğa katliamlarına, inkar-imha ve asimilasyon politikalarına, katliam ve işgale, ekonomik, kültürel ve siyasi kırımlara karşı toplumun umudunu ayakta tutanlar, bugün birlikte ve her zamankinden daha güçlü direnmeye devam ediyor" diye konuştu.

'AÇLIK GREVLERİ ESAS GÜNDEMİNİ OLUŞTURUYOR'

Kandemir, Nevruz'un ana gündem maddelerini, "Ortak vatanda eşit yurttaşlık, demokratik çözüm, faşizmin tüm uygulamalarına karşı mücadele ve en önemlisi Hakkari vekilimiz DTK Eş Başkanı Sayın Leyla Güven'in öncülüğünde başlayan ve Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için başlatılan açlık grevleri direnişi, halklarımızın esas gündemini oluşturmaktadır. 2019 Diyarbakır Nevruz'unu bu gündemlerle karşılıyoruz" dedi.

'HAZIRLIKLARDA SON AŞAMAYA GELDİK'

Nevruz kutlamalarına ilişkin hazırlıklarını sürdürdüklerini kaydeden Kandemir, "Bu yılki Nevruz'un ön çalışmaları ve Nevruz günü için bini aşkın kişi seferber olmuş durumdadır. Bugünün özgürlük bayramı coşkusunda geçmesi için tüm ayrıntılar hassasiyetle planlanmaktadır. Yurtiçi ve yurtdışından katılmak isteyen veya davet edilmesi düşünülen heyet ve şahsiyetlerle ilgili çalışmamız da son aşamaya gelmiş bulunmaktadır. Yoğun bir ilginin ve katılımın konuklar düzeyinde de gerçekleşeceği görülmektedir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz