Görüş Bildir

Nevşehir'de Alman Pforheim parkının adı değişecek

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Almanya Parlamentosu’nun geçtiğimiz günlerde aldığı karara tepki göstermeleri için, Nevşehir’in Almanya’daki iki kardeş Pforzheim ve Neuss kenti başkanlarına birer mektup yazdığını söyledi.

Nevşehir'de Alman Pforheim parkının adı değişecek
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Almanya Parlamentosu’nun geçtiğimiz günlerde aldığı karara tepki göstermeleri için, Nevşehir’in Almanya’daki iki kardeş Pforzheim ve Neuss  kenti başkanlarına birer mektup yazdığını söyledi. Ünver, "Kardeş kentlerimizin yöneticilerinden bu karara karşı yerel düzeyde seçilmişler olarak tepki göstermelerini istedik. Bunun gerçekleşmemesi halinde şehir merkezindeki Pforzheim Parkı’nın adını değiştireceğiz" dedi.
Hasan Ünver yaptığı açıklamada, Almanya Federal Parlamentosu’nun aldığı kararın tüm Türk Milleti’ni derinden yaraladığını söyledi. Seçilmiş yerel yöneticiler olarak Nevşehir’in iki kardeş kentinin yöneticilerine birer mektup yazarak bu karara tepki göstermelerini rica ettiklerini ifade etti. Ünver şöyle konuştu:
"Ülkemizde bir çok belediyenin olduğu gibi Nevşehir Belediyesi’nin de Almanya’da iki tane kardeş kenti vardır. Pforzheim ve Neuss kentleri. Kardeş kentlerin belediye başkanlarına üzüntülerimizi ifade eden ve dostluğa sığmayacağını ifade eden mektup yazdık. Mektubumuzda ülke olarak alınan bu karara üzüldüğümüzü bir kez daha kardeş şehirlerimizin başkanlarına ifade ettik ve kardeşliğimizin bu karardan dolayı zarar görebileceğine vurgu yaptık. Seçilmiş yönetici ve yerel meclisler olarak bu duruma tepki koymaları rica ettik, inşallah bu cevabımız olumlu neticeye gider. Gitmediği takdirde, daha önce kardeşlik çerçevesinde şehrimiz merkezinde bizden önceki dönemde 'Pforzheim kenti' olarak konulan parkın adını 'Dostluk ve Kardeşlik Parkı' olarak çevireceğimizi ve bu teklifimizi de 7 Haziran 2016 Salı günkü Meclis toplantımızda dile getireceğimizi belirmek isterim. Hakikaten bu dostluk ve kardeşlik ilelebet uzun dönemli ve kıyamete kadar devam edecek ise halkların yerel düzeyde de seçilmişler olarak bu işe bir tepki koymasını bekliyoruz."
Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi